Pixelmator-iPhone

Pixelmator voor iOS voegt Dynamic Touch, nieuwe Repair Tool en meer toe

De iOS-versie van Pixelmator is uitgebreid met een waslijst aan nieuwe functies en verbeteringen. We zetten de belangrijkste voor je op een rij, zoals Dynamic Touch, videotutorials en de vernieuwde Repair Tool.

Pixelmator-iPhone

Populaire fotobewerk-app Pixelmator is er met versie 2.0.2 weer een stuk uitgebreider en gebruiksvriendelijker op geworden. Of je nu op zoek bent naar een manier om kennis te maken met de mogelijkheden van Pixelmator, de nieuwe Dynamic Touch wilt gebruiken of de vernieuwde Repair Tool wilt gebruiken: het is hoog tijd om de app te updaten.

Als je alleen naar de naam kijkt lijkt ‘update 2.0.2’ niet op een omvangrijke update, maar de waslijst aan nieuwe functies en bugfixes vertelt een heel ander verhaal. We bekijken de twee meest ingrijpende vernieuwingen:

Verbeterde Repair Tool en Dynamic Touch

Allereerst is daar de vernieuwde Repair Tool, die we eerder al tegenkwamen in de Mac-versie van Pixelmator. Hier veeg je gemakkelijk stukken uit een afbeelding mee weg. Daarnaast is de vernieuwde Repair Tool volgens Pixelmator tot vijf keer sneller dan de vorige, en een stuk nauwkeuriger.

Lees ook: Foto’s en video’s maken en bewerken met iPhone en iPad.

Met Dynamic Touch blijkt Pixelmator niet te willen wachten op een Force Touch-scherm op de iPhone en iPad. Deze nieuwe invoermethode bepaalt middels de omvang van je vinger hoe breed de lijn is die getrokken wordt. Gebruik dus voortaan je volledige bovenkant van je vinger om dikke lijnen te trekken, of teken een dun streepje met het topje van je vinger, zoals bij de Mac-versie ook mogelijk is.

Leer Pixelmator kennen met tutorials

Naast deze twee grote verbeteringen kun je nu ook direct effecten aan foto’s toevoegen vanuit de bewerk-interface en loopt Pixelmator over het algemeen minder vaak vast. Voor nieuwkomers introduceert Pixelmator ook nieuwe tutorials, die je als gratis iBooks kunt downloaden of in videovorm kunt bekijken op de website van Pixelmator.

Lees ook: Onze review van Pixelmator als je meer over deze app wilt weten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2015, 14:51
Categorie Apps
Onderwerp pixelmator

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.