Adobe Photoshop Lightroom voor iPad en iPhone.

Adobe Photoshop Lightroom laat je RAW-afbeeldingen bekijken en bewerken

Ben je een professionele fotograaf of ga je vaak op pad met een echte camera, dan kan Adobe Photoshop Lightroom voor iPhone en iPad goed van pas komen. De nieuwste versie werkt namelijk met RAW-afbeeldingen, zodat de onbewerkte afbeelding geïmporteerd kan worden.

Adobe Photoshop Lightroom voor iPad en iPhone.
Ga je graag met je eigen digitale camera op pad om de mooiste kiekjes in RAW-formaat te maken, dan kun je ze nu makkelijker bewerken vanaf je iPhone of iPad. Adobe Photoshop Lightroom kan vanaf nu namelijk goed overweg met RAW-afbeeldingen, waardoor je de onbewerkte afbeeldingen die je met je camera maakt direct kunt importeren en bewerken. Daarnaast is er onder andere ondersteuning voor toetsenbordkoppelingen toegevoegd.

RAW-foto’s in Lightroom

De mogelijkheid om RAW-afbeeldingen te importeren en te bewerken is alleen beschikbaar voor mensen met een betaald abonnement voor Creative Cloud. Dankzij Creative Cloud worden je afbeeldingen bovendien gesynchroniseerd tussen Adobe Photoshop Lightroom op iPhone, iPad en de desktop, zodat je al je plaatjes altijd bij je hebt. De RAW-ondersteuning werkt met een grote selectie aan digitale camera’s waar je op de website van Adobe een complete lijst van kunt vinden. Bovendien kun je met Local Adjustments bepaalde delen van een foto aanpassen, zoals de belichting, helderheid en andere aspecten.

Adobe Photoshop Lightroom voor de iPad met toetsenbordkoppelingen.

Voor iedereen zonder een Creative Cloud-abonnement zijn er ook nieuwe functies toegevoegd. Gebruik je Adobe Photoshop Lightroom bijvoorbeeld op een iPad Pro met Smart Keyboard, dan kun je gebruikmaken van toetsenbordkoppelingen. Je kunt op deze manier je eigen foto’s snel beoordelen of wisselen tussen al je foto’s die aanwezig zijn in Adobe Lightroom. Tot slot kun je je eigen copyright aan een foto toevoegen zodra je deze importeert, wat handig is voor professionelere fotografen.

Adobe Photoshop Lightroom is gratis beschikbaar voor zowel de iPhone als iPad, maar zijn wel twee aparte apps. Om alles te synchroniseren is dus een Creative Cloud-abonnement nodig. Dit is beschikbaar vanaf €12,09 per maand, op basis van een jaarabonnement.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2016, 12:40
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, lightroom, photoshop
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.