Grenoble

Apple opent onderzoekslab in Franse stad Grenoble

Apple gaat een onderzoekslab openen in de Franse stad Grenoble, aldus een lokale krant. Er gingen al langere tijd geruchten dat Apple vlakbij STMicroelectronics aan camerasensoren werkte.

In Frankrijk vieren ze vandaag de nationale feestdag 14 juli. Het is een mooi moment om te onthullen dat Apple een R&D-lab gaat openen in de Zuid-Franse stad Grenoble. Lokaal gingen er al langere tijd geruchten, zo schrijft de Franstalige website iPhon, die in Grenoble is gevestigd. Vandaag bevestigt de lokale krant Le Dauphiné Libéré het nieuws, dat er een R&D-lab in Grenoble komt.

Grenoble

Apple-onderzoekslab in Grenoble

Apple heeft een overeenkomst met de gemeente gesloten om het onderzoekslab te vestigen in het centrum van de stad, om precies te zijn: in de Cemoi-gebouwen in de Ampèrestraat. Op 800 vierkante meter vloeroppervlak zal onderzoek worden gedaan naar componenten voor beeldbewerking. Er is voor deze locatie gekozen omdat het vlakbij STMicroelectronics ligt, het bedrijf dat tot de iPhone 5s componenten leverde aan Apple. Sindsdien levert de Duitse fabrikant Bosch de componenten, maar dat kan nu weer gaan veranderen. Ook zijn er veel andere labs op het gebied van imaging en beeldbewerking in de buurt gevestigd.

Grenoble is een stad in het zuiden van Frankrijk, vlakbij de Italiaanse grens en de Italiaanse stad Turijn. Apple zou al een jaar met een team van 20 mensen werkzaam zijn in Grenoble, in een wijk in het noorden van de stad. Straks wordt dat uitgebreid naar 30 personen. Hieronder vind je een knipsel uit de krant:

Apple R&D Lab in Grenoble

De R&D-activiteiten zullen volgens de lokale krant gericht zijn op beeldsensoren voor de iPhone en iPad. Het maakt duidelijk hoe belangrijk fotografie en de camerafuncties voor Apple zijn, wat regelmatig nog eens wordt benadrukt met nieuwe reclames in de ‘Shot on iPhone’-campagne.

Franse feestdag = Franse Shot on iPhone-campagne

Apple viert de Franse feestdag ook op de eigen website, met een variant op de Shot on iPhone-campagne. Er zijn foto’s in de kleuren blauw, wit en rood te zien in de stijl van de Franse vlag. Op 14 juli viert het land de start van de Franse Revolutie (1789). Het leuke is dat de foto’s steeds wisselen, maar dat de kleuren blauw, wit en rood steeds de hoofdrol spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2016, 14:23
Categorieën Apple, Geruchten
Onderwerpen frankrijk, onderzoek

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.