Adobe Photoshop Lightroom voor iPad en iPhone.

Adobe Photoshop Lightroom aangepast voor 3D Touch en iPad Pro

Adobe heeft Photshop Lightroom van een update voorzien. Deze nieuwste versie brengt vooral handige iOS 9-functies naar de fotobewerkingsapp, terwijl er ook aandacht is voor verbeteringen van enkele standaardfuncties.

Adobe-LightroomAdobe heeft een grote update uitgebracht voor zowel de iPhone- als de iPad-versie. Versie 2.1 brengt een hele hoop iOS-functies naar de fotobewerkingsapp. Zo heeft de iPhone-versie 3D Touch, terwijl de iPad-versie nu beter werkt met de iPad Pro. Ook beschikt de app over de multitasking-functies van de iPad in de vorm van Split View en Slide Over.

iOS 9-functies in Adobe Photoshop Lightroom

De handigste vernieuwingen vind je op het gebied van iOS-specifieke functies. Op zowel de iPhone als iPad is nu een widget in het Berichtencentrum toegevoegd. Dankzij deze widget open je razendsnel de in-app camera, zodat je meteen een foto kan maken en kan bewerken in Photoshop Lightroom. Hierdoor is het niet meer nodig om eerst de app te openen en te tikken op het camera-icoontje. Mensen met een iPhone 6s kunnen de in-app camera ook op een andere manier snel tevoorschijn halen, want dankzij 3D Touch open je de camera snel vanaf het appicoon. Peek en Pop is ook toegevoegd, waardoor je een preview van een foto kan bekijken vanaf de grid-view.

Widget van Adobe Photoshop Lightroom. Adobe Photoshop Lightroom met filters in in-app camera.

Voor de iPad heeft Adobe uitgepakt met de multitasking-functies Slide Over en Split View. Dat wil zeggen dat je Photoshop Lightroom kan gebruiken naast een andere app die deze functie ondersteunt. Voor mensen met een iPad Pro is er ook goed nieuws, want de app is hier nu voor aangepast. Hierdoor werkt de app beter op Apple’s grootste tablet tot nu toe.

Adobe Photoshop Lightroom in Split View op de iPad.

Los van de iOS 9-functies is de app ook in de basis verbeterd. Zo kun je tijdens het maken van een foto kiezen uit vijf verschillende filters, zoals een hoog contrast of een zwart-wit foto. Ook is de Tone Curve voor het selecteren van kleuren verder verbeterd, zodat je de rood, groen en blauw kleuren in de foto vrij kunt aanpassen. Tot slot zijn er verbeteringen op het gebied van split tone, waardoor bijvoorbeeld de schaduwen extra contrast krijgen. Je kunt hier ook de look van een zwart-wit foto met split tone namaken.

Adobe Photoshop Lightroom is sinds kort voor iedereen gratis te gebruiken, waardoor je niet meer gebonden bent aan een abonnement op Creative Cloud. Wel moet je lid zijn van Adobe om je foto’s op verschillende apparaten te kunnen synchroniseren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2015, 13:28
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.