Adobe-Lightroom

Adobe Lightroom is voortaan gratis, krijgt handige in-app camera

Fotobewerk-app Adobe Photoshop Lightroom voegt in versie 2.0 van de app zowel op de iPhone als de iPad een hele hoop nieuwe functies toe. De belangrijkste ervan is de in-app camera, waarmee je foto's bewerkt voordat je ze maakt.

Adobe-Lightroom Adobe Photoshop Lightroom maakt in versie 2.0 flinke stappen vooruit. De meest opvallende is de in-app camera, waarmee je direct foto’s kunt maken en bewerken zonder de app te verlaten. Een ander mooi gegeven is dat je de app nu helemaal gratis kunt downloaden, zonder dat je daar een abonnement voor de desktopversie voor nodig hebt.

In versie 2.0 van Adobe Photoshop Lightroom worden er nieuwe functies toegevoegd en bestaande features aangepast. Zo kun je sneller foto’s bewerken door ze direct vanuit Lightroom te nemen.

Adobe-Lightroom Adobe-Lightroom

In-app Adobe camera

Dit doe je met de in-app Adobe camera, waarmee je ook voordat je een foto afdrukt al kunt kijken hoe effecten eruit komen te zien. Deze in-app camera is erg toegankelijk, en is een mooi alternatief voor Apple’s standaard camera-app als je op zoek bent naar uitgebreidere functies om de instellingen van je camera te wijzigen.

Adobe Lightroom is vanaf nu helemaal gratis te gebruiken, al zul je wel lid moeten worden van Adobe om je bewerkte foto’s te synchroniseren op verschillende apparaten. Deze functie kun je dertig dagen gratis uitproberen als je de app installeert. Een handige extra, maar zeker geen vereiste als je Lightroom gebruikt om je iPhone-foto’s te bewerken.

Tot nu toe kon je Lightroom een tijdje gratis gebruiken, maar had je een abonnement op de desktopversie of Creative Cloud nodig om de app te blijven gebruiken. Die regel heft Adobe op, waardoor Lightroom nu vrijblijvend en onbeperkt gratis blijft. Eerder onthulde Photoshop de nieuwe app Photoshop Express 4.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 oktober 2015, 13:22
Categorie Apps
Onderwerpen adobe, lightroom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.