iPhone 6 case

‘Accessoiremakers mogen geen producten op basis van geruchten uitbrengen’

Accessoiremakers die een iPhone-hoesje maken voordat een nieuwe iPhone is aangekondigd, riskeren om uit de Apple Store te worden verbannen. Fabrikanten worden namelijk gedwongen een contract bij Apple te tekenen.

iPhone 6 caseHet is een terugkerend fenomeen: er lekken details over een nieuwe iPhone naar buiten, waarna accessoiremakers op basis hiervan snel iPhone-cases ontwerpen en produceren. Op deze manier hopen de fabrikanten veel hoesjes op voorraad te hebben voor het moment dat de iPhone te koop is. Apple probeert echter een einde te maken aan deze praktijken. Accessoiremakers moeten van Apple een contract tekenen, waarmee wordt verboden om op basis van informatie over nog niet uitgebrachte iPhones producten te maken en verkopen. Dit ontdekte 9to5Mac.

Volgens de bronnen zou Apple het contract hebben voorgelegd in 2014, vlak voordat de iPhone 6 verkocht werd. Hoewel bedrijven niet verplicht zijn om dit contract te tekenen, zou Apple dreigen om niet langer samen te werken met partijen die niet akkoord gaan. Producten van deze partijen worden bovendien uit de Apple Store verwijderd. In de overeenkomst staat ondermeer het volgende:

Mocht Apple ontdekken dat u, voordat een product verscheen, informatie hebt bemachtigd of u hebt gebaseerd op data van een partij naast Apple, dan kan Apple ervoor kiezen om acties te ondernemen. Apple kan er op dat moment voor kiezen om uw producten niet langer te verkopen in de Apple Store. Andere straffen kunnen ook worden opgelegd.

Het zorgt voor een dilemma: weigeren accessoiremakers om te tekenen, dan verliezen ze omzet uit de Apple Store. Zodra ze een handtekening plaatsen is er echter een kans dat ze maanden gaan achterlopen op de concurrentie, die wellicht niet heeft getekend.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 februari 2015, 16:43
Categorie Apple
Onderwerpen accessoire, apple store

Apple Store

Lees alles over de Apple Store: waar vind je Apple Stores, wat is er zo bijzonder aan en hoe kun je er terecht voor reparaties? Hieronder vind je alle info op een rij!

Apple Store

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.