Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

‘Touch ID-vingerafdrukscanner iPhone 6s maakt minder fouten’

De Touch ID-vingerafdrulezer van de iPhone 6s gaat minder fouten maken. Apple zou de vingerafdruksensor een speciale upgrade voor Apple Pay hebben gegeven.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

touch-id-sensorDe Touch ID-vingerafdrukscanner krijgt in de volgende iPhone een upgrade. Dit beweert KGI Securities-analist Ming-Chi Kuo. De verbeterde Touch ID-scanner moet minder foutgevoelig worden, waardoor de beveiliging van Apple Pay wordt verbeterd.


Apple introduceerde de Touch ID-scanner voor het eerst in de iPhone 5s. De vingerafdruklezer kwam terug in de iPhone 6 en iPhone 6 Plus, maar bleek grotendeels hetzelfde te zijn. Dat gaat volgens Kuo met de volgende iPhone veranderen, zo schrijft hij in een bericht aan investeerders:

Wij denken dat de nieuwe iPhone, die wordt verwacht in het derde kwartaal van 2015, een verbeterde Touch ID-module krijgt, waarmee Apple (VS) van plan is een betere en veiligere Apple Pay-gebruikerservaring te bieden met minder scanfouten.

Kuo voorspelde in 2013 als eerste dat de iPhone 5s een vingerafdrukscanner kreeg, en bleek uiteindelijk gelijk te hebben. Daarnaast heeft hij de afgelopen jaren ook een aantal andere correcte voorspellingen gedaan, hoewel hij het niet altijd bij het rechte eind had. Eerder dit jaar beweerde Kuo dat de iPad Pro een speciale stylus krijgt.

Lees ook: Touch ID op iPhone: alles over de veiligheidsaspecten

Touch ID

Lees alles over Touch ID, de vingerafdrukscanner van de iPhone, iPad en Mac. Hiermee kun je je toestel ontgrendelen, apps ontgrendelen, Apple Pay gebruiken en andere activiteiten goedkeuren. Op veel iPhones is Touch ID vervangen door Face ID, maar de vingerafdrukscanner is nog steeds belangrijk als een manier om veilig in te loggen. Je vindt de Touch ID-sensor nu nog op de iPhone SE, alle iPads (behalve de iPad Pro) en op de Mac, zowel op MacBooks als op desktop-Macs in combinatie met het Magic Keyboard met Touch ID-sensor.

Touch ID

Reacties: 17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.