Aantal nieuwe iPads kampt met Wi-Fi-problemen

Een aantal nieuwe iPads zou last hebben van verbindingsproblemen. Een Wi-Fi-verbinding zou amper ontvangst hebben, terwijl een ander apparaat hier wel volledig gebruik van kan maken.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad Wi-FiEen aantal kopers van de nieuwe iPad klaagt online over problemen met de Wi-Fi-verbinding. De iPad zou een zwakke verbinding hebben, terwijl andere apparaten wel goed verbinding kunnen maken met hetzelfde netwerk. Een topic op het supportforum van Apple over het probleem telt op het moment van schrijven 177 reacties.


Hoe grootschalig de Wi-Fi-problemen van de nieuwe iPad zijn, moet nog blijken. Hoewel 177 reacties op het supportforum van Apple gortig is, is dit slechts een klein percentage van de vele iPad-kopers. Aan de andere kant gaat lang niet iedere iPad-koper naar het supportforum toe wanneer ze een probleem hebben.

Heb je last van een slecht werkende Wi-Fi, dan kun je proberen om je Wi-Fi-verbinding te resetten. Dit doe je als volgt:

  1. Ga naar de instellingen van je iPad
  2. Druk op ‘Netwerk’
  3. Druk op ‘Wi-Fi’
  4. Druk op het blauwe pijltje naast jouw Wi-Fi-netwerk
  5. Druk op ‘Vergeet dit Netwerk’

Hierna moet je opnieuw met het netwerk verbinden. Werkt dit niet, dan kun je ook proberen om al je netwerkinstellingen te resetten:

  1. Ga naar de instellingen van je iPad
  2. Druk op ‘Algemeen’
  3. Druk op ‘Stel opnieuw in’
  4. Druk op ‘Herstel netwerkinstellingen’

Wij durven niet te zeggen dat bovenstaande instructies de problemen zullen oplossen: voor een aantal gebruikers blijkt het echter gewerkt te hebben. Blijven de problemen aanhouden, dan kun je in de winkel vragen naar een oplossing of wachten totdat Apple de problemen mogelijk oppakt.

Dit is niet de eerste keer dat een iPad last heeft van gebrekkige Wi-Fi: de eerste iPad bleek vlak nadat hij verkrijgbaar was ook moeilijk met sommige netwerken te verbinden. Dit werd uiteindelijk met een software-update opgelost.

Informatie

Laatst bijgewerkt
17 juli 2014 om 1:22
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Reacties: 27 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.