Safari voor iOS bevat phishinglek

Een lek in Safari voor iOS maakt het mogelijk voor phishing-sites om een alternatief website-adres te laten zien. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie raadt iPhone-gebruikers aan om voorzichtig te zijn.

SafariVolgens het Ministerie van Veiligheid en Justitie zit er een lek in Safari voor iOS, waardoor het mogelijk is voor een website om het adres van een andere site te tonen. Dit lek kan gebruikt worden door phishing sites, waarop een website van bijvoorbeeld een bank wordt nagemaakt om jou zover te krijgen in te loggen met je gegevens.

Er is op het moment nog geen fix voor het beveiligingslek. iPhone-gebruikers worden aangeraden om extra goed op te letten bij het bezoeken van websites. Websites die verkorte url’s gebruiken zouden mogelijk phishing-sites kunnen zijn. Twijfel je, dan kun je altijd de url van een site zelf in de adresbalk tikken om zeker van je zaak te zijn.

Het lek is in ieder geval aanwezig in iOS 5.1. Tests van Webwereld wijzen uit dat ook iOS 5.0.1 en iOS 4.2.1 kwetsbaar zijn. Apple zelf heeft nog niet gereageerd op het lek, waardoor het ook niet duidelijk is wanneer er een mogelijke fix zal verschijnen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 22 maart 2012, 10:54
Categorie iOS
Onderwerp safari

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.