Uitgelicht
Apple's WWDC 2024 - de belangrijkste aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Sommige Apple TV’s hebben last van netwerkproblemen na update

Een aantal Apple TV-gebruikers klaagt over problemen met de netwerkverbinding na het uitvoeren van de laatste update.

Apple TVEen groeiend aantal Apple TV-gebruikers heeft last van problemen nadat ze iOS 5.1 hebben geïnstalleerd. De software-update zorgt ervoor dat de netwerkverbinding niet meer gevonden kan worden, waardoor je niet langer kunt verbinden met iTunes, een computer die met je netwerk is verbonden of een iDevice. In sommige gevallen kan het probleem opgelost worden door de Apple TV te herstellen, maar een aantal gebruikers is genoodzaakt om iOS 5.0.2 opnieuw op de Apple TV te installeren.


Het probleem werd vlak nadat de software-update afgelopen week verscheen opgemerkt op Apple’s supportforum. Inmiddels hebben steeds meer mensen last van de kwestie, waardoor het grootste topic over het onderwerp inmiddels zeven pagina’s groot is.

De tweede en derde generatie Apple TV hebben last van het probleem. Daardoor is de kwestie ook vrij vervelend: beide Apple TV’s maken namelijk gebruik van een internetverbinding om media te af te spelen. Zonder verbinding met je netwerk kun je er niet zomaar een nummer of video op openen.

Heb je last van het netwerkprobleem, dan raden we je aan om eerst de Apple TV naar de fabrieksinstellingen te herstellen. Werkt dit niet, dan kun je proberen om iOS 5.0.2 wederom op de Apple TV te installeren. Dit doe je door onderstaande bestanden te downloaden, de Apple TV aan een computer met iTunes te koppelen en vanuit iTunes op de Herstel-knop te drukken terwijl je de option- of alt-knop ingedrukt houdt.

Downloaden:

Hoe grootschalig de problemen op het moment zijn, is nog niet duidelijk. Zelf zijn we de kwestie nog niet tegen het lijf gelopen. Op Apple’s supportforum speelt de kwestie inmiddels al een tijdje, maar het is lastig in te schatten hoe groot de groep getroffen mensen daar precies is en hoe dit aantal opweegt tegen alle Apple TV-bezitters.

Tipgever: Cant

Informatie

Laatst bijgewerkt
1 oktober 2012 om 16:59
Onderwerpen
,
Categorie
iDevices

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. De Apple TV is een woninghub voor HomeKit en wordt geleverd met de Siri Remote. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2022. Voor de beste prijzen lees je ons artikel over een Apple TV kopen.

Apple TV

Reacties: 38 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.