Onderzoek: merendeel tabletgebruikers leest nieuws via browser

Een groot merendeel van de tabletgebruikers zou nieuws lezen in de browser in plaats van via een nieuwsapplicatie. Dit blijkt uit onderzoek van Pew Research Center.

iPad newsZestig procent van alle Amerikanen die nieuws op een tablet leest, zegt dit te doen vanuit de webbrowser. Dit blijkt uit een onderzoek van Pew Research Center. Hierdoor zou de webbrowser bijna drie keer zo vaak als de een nieuws-applicatie worden gebruikt: 23 procent van de tabletbezitters zegt namelijk nieuws vanuit apps te lezen. Het onderzoek laat zien dat een nieuwssite mogelijk niet altijd naar een app moet grijpen om iPad-lezers tot zich te trekken.


Voor het onderzoek werden 9.513 Amerikanen ondervraagd. Er werd gekeken naar tabletgebruikers in het algemeen, maar de cijfers representeren waarschijnlijk een flink aantal iPad-bezitters. Waarom de tabletgebruikers vooral naar de browser grijpen voor nieuws is niet helemaal duidelijk. Mogelijk heeft de lage drempel van de browser hier mee te maken. Een app moet je immers in de App Store zoeken en downloaden, terwijl je een website gelijk kunt bezoeken.

Hoewel een groot aantal nieuwslezers op de iPad naar de webbrowser grijpt, lijken nog niet alle voordelen van een nieuws-applicatie voor uitgevers weerlegd. Tijdens de Nacht van de Journalistiek vertelde de redactie van RTL Nieuws 365 dat gebruikers van hun iPad-app veel meer artikelen bekijken dan de gemiddelde websitebezoeker.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.