VirusBarrier voor iPad zoekt naar malware in e-mailbijlagen

VirusBarrier van Intego scant de iPad, op zoek naar virussen en andere malware. De iOS-app kan gescande berichten en bestanden uploaden naar Dropbox, Evernote en andere diensten.

intego virusbarrierWindows-gebruikers zijn gewend aan virussen en andere malware. Op de iPad is het nog even wennen dat er bedrijven als Intego zijn, die antivirusprogramma’s uitbrengen. De app VirusBarrier voor iOS is momenteel afgeprijsd van €2,39 naar €0,79 en geeft je wat gemoedsrust als je het toch niet helemaal vertrouwt. Daar moet bij gezegd worden, dat er tot nu toe geen virusuitbraken op de iPad hebben plaatsgevonden. Intego richt zich dan ook vooral op een heel specifiek probleem: kwaadaardige virussen die kunnen binnendringen als je een e-mail opent.

De app is gemaakt met de VirusBarrier X6-technologie van Intego en scant naar alle bekende Mac-, Windows- en Unix-virussen. Je kunt zelfs zip-bestanden scannen, waarbij het scanproces volledig op de achtergrond plaatsvindt. Na afloop van het scannen kun je een logbestand bekijken, om te zien of er iets aan de hand is.

Er zit nog een extra functie in: VirusBarrier kan berichten en bestanden automatisch doorsturen naar populaire online opslagdiensten zoals Dropbox en Evernote, nadat ze zijn gescand. De universele app is geschikt voor iPhone, iPad en iPod touch. Met de Quick Look-functie kun je snel in een bestand kijken om na te gaan wat erin staat.

Downloaden: VirusBarrier (tijdelijk €0,79, normaal €2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 oktober 2012, 18:09
Categorie Achtergrond
Onderwerp malware

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.