Reacties voor: 64 nieuwe emoji onthuld: uiltjes, cowboys en een broodje Döner

Fans van emoji kunnen er weer op los speculeren. Unicode heeft namelijk een lijst met 64 nieuwe kandidaten online gezet die in 2016 aan het aanbod toegevoegd kunnen worden. Zitten er een paar tussen die jij zou gebruiken?
Lars Paymans -

Reacties: 21 reacties

  1. Aah kijk aan, kan ik eindelijk me zaterdag avond beschrijven. Whiskey met een broodje döner. Als het je niet bevalt kan ik me middelvinger opsteken!

  2. De feature alla 2015 emoji’s……… Wat een onzin dingen zeg. Laten we dat vooral moeten downloaden voor de mensen die dat willen. Leuk man in iOS 9.1 krijg je een heuse middelvinger……. Echt tof…. Je kan hem trouwens al bekijken en zien of die pixels wel correct zijn in de beta…. Wat een onzin verhaal dit….

  3. Wat een opgeblazen kul, ik zit er niet op te wachten. Kinderachtige plaatjes heel soms gebruik ik ze, maar nuttig nee, en erop wachten ook niet als ze er niet zijn is het ook goed. Maar ik geloof dat de mensheid er wel op wacht, daar leg ik me dan bij neer…..

  4. @rouy: @jan jansen: Zullen we het erop houden dat jullie niet onder de doelgroep vallen? Dat je de moeite neemt om op iets te reageren waar je zelf geen gebruik van hoeft te maken, in snap het niet zo.
    Er zullen een hoop (jonge) mensen wel blij mee zijn, prima toch?

  5. @Prana: Daarom. Houdt de optie downloaden open. Ipv die rotzooi op me iPhone te gooien.

  6. @rouy: Je hoeft het Emoji toetsenbord niet in te stellen. Daarnaast kan het dan wel handig zijn dat als andere mensen die emoji’s wel gebruiken in hun tekstberichten en mails, dat je ze dan wel normaal kan zien en dat je niet een of ander blokje te zien krijgt. Dus lijkt het me wel handig dat ook jij “die rotzooi” op je iPhone geïnstalleerd krijgt.

    Ik zou me eerder storen aan apps van Apple waar wij in Nederland nog geen gebruik van kunnen maken en ook niet kunnen verwijderen.

  7. Het zou top zijn wanneer je ze in een eigen volgorde zou kunnen plaatsen en bepaalde emoties kunt verbergen…
    Zo kan ik nog steeds ontvangen smilies lezen maar heel veel gebruik ik echt nooit..

    En sinds de wijziging kan ik ze nog steeds moeilijker vinden dan eerst, grijp altijd naar de emojie op het toetsenbord van minimum .. Waar ze als vanouds erop staan 😎

  8. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  9. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  10. Poeh, ik ben nu soms al 5 minuten bezig om een emoji te vinden in die gigantische lijst. Worden er wel erg veel zo..

  11. Terwijl de meeste mensen reikhalzend uitkijken naar het moment waarop ze eindelijk die middelvinger-emoji kunnen versturen, …

    Als er nou èrgens een emoji (smiley) op z’n plek was geweest, was het wel hier. Ik hoop tenminste dat dit ironisch bedoeld is, en geen serieuze constatering na diepgravend wereldwijd repesentatief onderzoek.😧 Zou wel heel triest gesteld zijn met de wereld als dàt is waar ‘wij allemaal’ op zitten te wachten…

    Zou zelf trouwens liever een opgestoken kromme pink zien, vaak veel toepasselijker voor de doelgroep 😕

    Één voordeel zie ik wel: het modereren van de reacties op websites wordt veel simpeler, oa voor onze iCulture vrienden. Drie maanden ban voor elke middelvinger-emoji 😇

  12. Ik mis een dansende banaan… 🖕

  13. Ik mis ze niet maar de llap van Spock zou wel leuk zijn

  14. “Ik zou me eerder storen aan apps van Apple waar wij in Nederland nog geen gebruik van kunnen maken en ook niet kunnen verwijderen.”

    Helemaal mee eens.

  15. Origineel geplaatst door josh
    Ik mis ze niet maar de llap van Spock zou wel leuk zijn

    Tot die tijd: 🖖

    Kopieer de bovenstaande ’emoji’ en plak hem onder keyboards -> shortcuts met de naam ‘llap’ (bijvoorbeeld).

  16. De emojilijst is echt een ramp. 80% wordt waarschijnlijk nooit gebruikt, sommige nuttige emoji’s ontbreken en andere zijn dan weer onbestaande. Zo hebben we 11 emoji’s van treinen maar een motorfiets of jeep zit er niet in.

    Prutsers. Ik mis ook enkele uit de msn lijst van vroeger zoals de nerd met de bril.

  17. Origineel geplaatst door Richard:

    Tot die tijd: 🖖

    Kopieer de bovenstaande ’emoji’ en plak hem onder keyboards -> shortcuts met de naam ‘llap’ (bijvoorbeeld).

    Ahhh😳 what the flock, gaan we meteen testen :)) ik had al iets gelezen op een twitter bericht maar het lukte niet 123. Bedankt Richard

  18. Origineel geplaatst door Richard: Tot die tijd: 🖖Kopieer de bovenstaande ’emoji’ en plak hem onder keyboards -> shortcuts met de naam ‘llap’ (bijvoorbeeld).

    Richard, het lukt nu onder 🖖General/keyboard/text replacement en met teken toevoegen: phrase 🖖 en shortcut llap

  19. Richard, dus General/keyboard/text replacement en met het plus teken toevoegen: phrase 🖖 en shortcut llap

  20. Ik haat die emoji maar een broodje doner is dan wel weer mooie toevoeging

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.