25 miljard muzieknummers verkocht in iTunes Store

Apple heeft zojuist bekendgemaakt dat er 25 miljard nummers zijn gekocht via de iTunes Store.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

25 miljard downloads

Er zijn inmiddels meer dan 25 miljard nummers verkocht in de iTunes Store. Dit heeft Apple vandaag bekendgemaakt. Nummer 25 miljard was de track ‘Monkey Drums (Goksel Vancin Remix)‘ van Chase Buch, dat werd gekocht door de Duitser Phillip Lüpke. Hij krijgt als prijs voor zijn download een iTunes-cadeaukaart van 10.000 euro.


Om het flinke aantal aankopen in perspectief te brengen: in februari 2010 maakte Apple nog bekend dat er 10 miljoen muzieknummers waren gedownload. Toen werd er een iTunes-cadeaukaart ter waarde van 10.000 dollar uitgereikt. Deze ging naar de Amerikaan Louie Sulcer, die een nummer van Johnny Cash had gekocht. De App Store haalde eerder dit jaar ook een aardige mijlpaal met een totaalaantal van 40 miljard downloads.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

iTunes

Lees alles over iTunes, de voormalige software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en de huidige software voor Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Sinds 2019 is Apple gestopt met iTunes op de Mac, maar op Windows is het programma nog altijd beschikbaar.

iTunes
6 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.