Documentaires van Holland Doc nu op iPad te bekijken

De recente documentaires van Holland Doc zijn op de iPad te bekijken. Nog niet alle documentaires zijn voorhanden, omdat de oudere video's nog moeten worden geconverteerd. Voorheen waren de documentaires alleen via Microsoft Silverlight te bekijken.

holland docDe meest recente documentaires uit het archief van hollanddoc.nl zijn nu ook op de iPad te bekijken. De website bevat een enorme hoeveelheid video en audio uit heden en verleden, waar je een browser met Microsoft Silverlight voor nodig had. Vanaf nu is dat veranderd: de recente documentaires zijn omgezet naar een universeler formaat en daarbij speciaal aangepast voor de iPad. Oudere documentaires zijn nog niet af te spelen, want die moeten de komende tijd nog worden omgezet. Het duurt nog wel even voordat een groot aantal documentaires on demand op de iPad te bekijken zijn. Een aparte Holland Doc-app is er nog niet, dus je zult voorlopig nog via de browser op hollanddoc.nl moeten kijken. De organisatie geeft aan dat ze hun best doen om een app mogelijk te maken.


Wel is er een probleem voor de Belgische kijkers en Nederlanders die buiten de landsgrenzen verkeren. Zij kunnen bepaalde documentaires niet zien. Dat komt door de geografische restrictie die geldt voor aangekochte documentaires, bijvoorbeeld de documentaires die zijn uitgezonden in VPRO Import. Bij deze video’s zijn alleen de rechten gekocht voor vertoning in Nederland. Ook de livestream van Holland Doc 24 is buiten Nederland niet te bekijken. Ook dat heeft met rechten te maken.

Tipgever: @RoRBedanoNL

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 17:27
Categorie Apps
Onderwerpen documentaire, vpro
1 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.