Apple in Nederlandse patentzaak met Samsung in hoger beroep

Apple gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de Nederlandse rechter in de zaak Apple vs Samsung. Het draait daarbij om een multitouch-patent.

apple-samsung1Apple gaat in hoger beroep in de patentzaak die tegen Samsung in Nederland loopt. Het is de tweede keer dat Apple op deze manier in hoger beroep gaat. Eind oktober bepaalde het hooggerechtshof in Den Haag dat Samsung geen inbreuk maakt op patent EP 2.098.948. Dit patent heeft te maken met multitouch-aanrakingen op het scherm. Het gaat erom dat onbedoelde aanrakingen worden genegeerd. Volgens Apple wordt het patent geschonden in Samsung-toestellen die draaien op versie 2.3 van het Android-besturingssysteem.

In Duitsland en Groot-Brittannië werden soortgelijke zaken afgewezen en ook in Nederland was dat het geval. Het leidde ertoe dat Apple de proceskosten van 325.000 euro moest betalen. Eerder bepaalde de Nederlandse rechter overigens ook al dat Samsung het patent niet heeft geschonden, waarna Apple in hoger beroep ging. Nu heeft Apple opnieuw beroep aangetekend.

Hoe de zaak afloopt is een kwestie van afwachten. Apple wilde met de zaak alle Galaxy-toestellen in Nederland verbieden. In Nederland loopt nog een hoger beroep van Apple tegen een eerdere uitspraak over het uiterlijk van smartphones. Samsung zou daarbij het uiterlijk van de Apple-smartphones hebben gekopieerd. Daarnaast loopt er een zaak van Samsung tegen Apple, waarbij overtreding van 3G-patenten in het geding is. Beide zaken zullen in de loop van 2013 verder worden behandeld.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 februari 2013, 16:14
Categorie Apple
Onderwerpen apple, patenten, rechtbank, samsung

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.