LastPass-4

Deel je wachtwoorden in noodgevallen met LastPass 4.0

Versie 4.0 van LastPass maakt het gemakkelijk om wachtwoorden te delen in geval van nood en vernieuwt ook het uiterlijk van de app op Mac en iOS.

LastPass-4

De wachtwoordenmanager LastPass wordt vandaag in een nieuw jasje gestoken met een omvangrijke 4.0 update. Naast het nieuwe uiterlijk maakt de app het mogelijk om specifieke wachtwoorden in noodgevallen tijdelijk te delen, en meer.

De update voor LastPass 4.0 is zowel beschikbaar op de Mac als op iOS (link). Wat direct opvalt is het nieuwe uiterlijk van de app, met een felrode menubalk aan de bovenkant en een grijze balk aan de zijkant met de verschillende menu-opties. Dankzij het uiterlijk kun je ervoor kiezen om je gegevens in een grid of lijst te zien.

Tijdelijk schakelen tussen oude en nieuwe LastPass

Als je als trouwe LastPass-gebruiker nog even geen afscheid wilt nemen van het vorige design, dan kun je de komende tijd nog heen en weer schakelen tussen het oude en nieuwe uiterlijk van de app, zo schrijft LastPass op hun website.

Zo’n fris uiterlijk is leuk aan het begin van een nieuw jaar, maar versie 4.0 van LastPass heeft meer in zijn mars. Zo focust het andere deel van de update zich vooral op het delen van gegevens die je in de app hebt opgeslagen.

LastPass-4

Het nieuwe Emergency Acces geeft specifieke mensen die je aan een vertrouwenslijst hebt toegevoegd tijdelijk toegang tot je gegevens in geval van nood. Als extra veiligheid kun je een wachtperiode instellen van 48 uur, waarin je eerst toestemming moet geven. Deze wachtperiode kun je echter ook uitschakelen. De hoofdgebruiker kan op ieder moment de rechten van een vertrouwd persoon weer intrekken.

Ook als de nood niet aan de man is, is het vanaf versie 4.0 gemakkelijker geworden om bestanden met elkaar te delen via LastPass. Via het gloednieuwe Sharing Center kun je wachtwoorden overzichtelijk delen en opslaan, zodat alle deelnemers van een groep altijd op de hoogte zijn van de meest recente wijzigingen.

Sinds augustus 2015 is LastPass gratis te gebruiken, waardoor je dus geen Premium-abonnement meer nodig hebt. Het gaat hier wel om een freemium model, dus om alle functies van de wachtwoordmanager te benutten zul je wel wat geld neer moeten tellen.

De 4.0 update van LastPass wordt geleidelijk uitgerold. Het kan dus even duren voordat de nieuwe versie ook voor jou beschikbaar komt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 januari 2016, 16:45
Categorieën Apps, iOS, Mac & macOS
Onderwerpen lastpass, wachtwoorden

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.