Voetbalstanden-apps

Siri weet alles over het WK Voetbal 2018 speelschema

Vraag maar raak

Het WK Voetbal 2018 begint op 14 juni. Als echte voetballiefhebber wil je ongetwijfeld de interessante wedstrijden van het WK zien. Siri vertelt je alles over het speelschema, maar je kunt de wedstrijden ook in je agenda zetten. We leggen beide mogelijkheden uit.

Update 12 juni: We hebben de mogelijkheden van Siri toegevoegd.

Nederland doet weliswaar niet mee aan het WK, maar voor een potje België-Engeland of Portugal-Spanje ga je als echte voetbalfan natuurlijk wel voor de buis zitten. Op welke avonden moet je met je vrienden afspreken voor de beste wedstrijden van het WK? Dat is te vinden in het speelschema en die kun je vanaf je iPhone op twee manieren raadplegen: via Siri of door de wedstrijden in je agenda te zetten.

Vraag het WK speelschema aan Siri

Ook Apple is helemaal klaar voor WK 2018. Je kunt vragen over de wedstrijden stellen aan Siri, bijvoorbeeld tegen welke landen België speelt en hoe laat de wedstrijd tegen Panama is. Siri heeft altijd al bovengemiddeld veel kennis van sport gehad en met het WK in aantocht laat de assistent dat opnieuw zien.

Siri kan allerlei vragen beantwoorden over het WK, bijvoorbeeld het speelschema, maar ook de opstelling van de Rode Duivels.

WK 2018 speelschema via Siri

Apple doet nog meer rondom de worldcup, zoals je hieronder kunt lezen:

Alle WK-wedstrijden in je eigen agenda

Wil je geen enkele wedstrijd missen van het WK 2018 in Rusland, zet dan alle wedstrijden in je agenda. Dit hoef je natuurlijk niet handmatig te doen, want het is veel handiger om je hiervoor te abonneren op een wedstrijd-agenda die al door iemand anders is gemaakt. Het grote voordeel is dat de wedstrijden en de uitslagen ook nog eens automatisch worden bijgewerkt.


Tip: maak voor het speelschema een aparte agenda, zodat je het tonen van de wedstrijden ook weer gemakkelijk kunt uitschakelen. Bovendien krijgen ze op die manier een andere kleur dan je andere afspraken.

WK Voetbal 2018 via iPhone of iPad in je agenda zetten

In iOS kun je heel eenvoudig alle wedstrijden in je agenda zetten. De agenda staat alleen op je iPhone of iPad en zal niet gesynchroniseerd worden met je andere Apple apparaten. Neem de volgende stappen:

  1. Open op de iPhone of iPad deze pagina: FIFA Football (soccer) World Cup 2018 Russia – Fixture en tik op Subscribe to Calendar.
  2. Je krijgt dan een melding en door op Abonneer te tikken, wordt de agenda toegevoegd.

WK 2018 in je agenda zetten

Alle wedstrijden staan nu in je agenda en worden automatisch bijgewerkt zodat je geen wedstrijd hoeft te missen. Wanneer de landen bekend zijn die de poulefase zijn doorgekomen, wordt dit ook bijgewerkt in je agenda.

WK Voetbal 2018 in je agenda zetten via de Mac

Je kunt er ook voor kiezen om de wedstrijden via de Mac in je agenda te zetten. Het grootste verschil met de iPhone of iPad is dat je de mogelijkheid hebt om de agenda te synchroniseren via iCloud zodat de agenda zichtbaar is op al je Apple-apparaten. Maar de Mac-agenda geeft ook de mogelijkheid om deze agenda alleen lokaal op te slaan. Om de wedstrijden via de Mac in je agenda te zetten neem je de volgende stappen.

  1. Open de volgende website: FIFA Football (soccer) World Cup 2018 Russia – Fixture en klik op Subscribe to Calendar.
  2. Wanneer je de pop-up te zien krijgt, klik je op Sta toe. Nu wordt de Agenda-app geopend en zodra je op Abonneer klikt, wordt de agenda toegevoegd aan jouw agenda.
  3. Je kunt nog een aantal instellingen aanpassen. Zo kun je de locatie van de agenda instellen en aanpassen hoe vaak de agenda bijgewerkt moet worden.

WK 2018 in je agenda zetten Mac

Wanneer je ervoor hebt gekozen om de agenda in iCloud op te slaan, zal deze ook zichtbaar worden op je andere Apple-aparaten.

Apps om de wedstrijden in je agenda te zetten

Er zijn speciale apps waarmee je sportagenda’s en speelschema’s in je agenda kunt zetten. Een voorbeeld van een dergelijke app is VoetbalCal.

Deze app biedt je net iets meer mogelijkheden het bovengenoemde linkje. Zo kun je kiezen van welke landen je de wedstrijden wilt toevoegen, zodat je alleen jouw favoriete landen kunt kiezen. En niet alleen het aankomende WK kan via de app toegevoegd worden, maar bijvoorbeeld ook alle wedstrijden uit de Eredivisie of de Bundesliga en zelfs alle wedstrijden van de Formule 1 kun je in je agenda zetten.

WK 2018 in je agenda zetten Apps

Een andere app is iCloud Kalenders. Deze app werkt ongeveer hetzelfde als VoetbalCal en zorgt er dus ook voor dat je de mogelijkheid hebt om de voetbal wedstrijden in je agenda te zetten. Naast sportwedstrijden beschikt de app over nog meer mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld de schoolvakanties of feestdagen in je agenda zetten. De app bevat evenementen en feestdagen van over de hele wereld dus de kans is groot dat er iets voor jou tussen zit. Voor alleen het WK Voetbal 2018 werkt deze app ook prima. Voor beide apps geldt dat je voor het toevoegen van wedstrijden aan je agenda €1,99 per jaar kwijt bent. Je kunt gebruik maken van de gratis proefperiode van een maand – precies genoeg om het WK te volgen als je op 14 juni je proefperiode activeert. Alleen de finale op 15 juli zul je nog even zelf moeten onthouden, maar die info is moeilijk te missen via allerlei andere kanalen.

In onderstaande laten we zien hoe je andere sportevenementen in je iPhone-agenda kunt zetten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juni 2018
Categorie Apps
Onderwerpen agenda, sport, voetbal
Software iOS, macOS