Wie is de Mol? 2022

Haal alles uit Wie is de Mol: seizoen 2022 is begonnen!

Molloten opgelet: het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? is begonnen. Het seizoen 2022 belooft weer superspannend te worden. Met de Wie is de Mol? app kun je het opnemen tegen je vrienden en proberen de hoogste score te halen. Raad jij wie de Mol is?

Wie is de Mol? is een spannend spelprogramma waarin een groep bekende Nederlanders opdrachten uitvoert en tegelijkertijd probeert te ontdekken wie de Mol is. De opdrachten zijn uitdagend en vragen nogal wat van de kandidaten: ze moeten vindingrijk en stressbestendig zijn, maar ook de nodige durf en mensenkennis tonen. Want uiteindelijk draait het maar om één ding: proberen om De Mol te ontmaskeren en daarbij kun jij thuis actief meespelen. Je kunt het populaire televisieprogramma volgen via je iPhone met de speciale app. De app houdt je op de hoogte van al het nieuws rondom het programma en je neemt het op tegen je vrienden. Zo haal je alles uit Wie is de Mol op je iPhone en iPad.

Wanneer begint Wie is de Mol 2022?

Wie is de Mol? is vanaf zaterdag 1 januari om 20:30 uur te zien op NPO 1 bij AVROTROS. Het programma is ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden: zij kunnen de afleveringen volgen via de gratis app Earcatch, waarin beschrijvingen worden gegeven van de gebeurtenissen.

Wie is de Mol? 2022

Wie is de Mol? seizoen 22

Het doel is ook deze keer hetzelfde: erachter zien te komen wie de boel besodemietert en dus volgens jou de Mol van de groep BN’ers is. In plaats van tien, staan er dit jaar 11 BN’ers klaar om alle spellen te gaan spelen en de pot te vullen met een flinke bak geld. De Mol probeert juist zo onopvallend mogelijk roet in het eten te gooien. De Molloten, de grote fans van het programma, staan daarbij bekend om het bedenken van complottheorieën en het ontdekken van hints. Ben jij zo’n Molloot (of ga je het programma voor het eerst volgen), dan wordt het extra leuk met de bijbehorende app.

De kandidaten van seizoen 22 zijn:

 • Everon Jackson Hooi, acteur uit onder meer GTST
 • Sahil Amar Aïssa, acteur en presentator bij Spuiten en Slikken
 • Suzanne Klemann, zangeres van popgroep Loïs Lane
 • Kim-Lian van der Meij, presentatrice bij SBS6
 • Welmoed Sijtsma, presentatrice bij OP1
 • Fresia Cousiño Arias, presentatrice bij ESPN
 • Hila Noorzai, presentatrice bij EenVandaag
 • Arno Kantelberg, journalist
 • Thomas van Luyn, cabaretier
 • Glen Faria, rapper (ook bekend als MC Fit)
 • Laetitia Gerards, operazangeres

Deze kandidaten zullen in Albanië het avontuur tegemoet gaan, onder leiding van presentator Rik van de Westelaken.

Wie is de Mol? app op je iPhone

Het 22ste seizoen is ook weer via de app te volgen. Je kunt hierin zien wie er landelijk wordt verdacht De Mol te zijn. Maar in de app draait het vooral om het poulespel.

In de app maak je een poule aan met je vrienden en zet je elk aflevering je punten in op de spelers die jij ervan verdenkt het spel te saboteren. Je krijgt om te beginnen honderd punten die je verspreid over alle spelers in kunt zetten. Overleven de BN’ers waar jij je punten op gezet hebt de eliminatieronde, dan worden je punten verdubbeld. Ligt er een BN’er uit, dan zijn jouw ingezette punten helaas ook verloren. Deze keer is ook de testvraag nieuw. Je kan elke week één van de testvragen die de kandidaten hebben ingevuld zelf beantwoorden. Aan het einde van het seizoen kun je daar extra punten mee verdienen voor in het klassement.

Wie is de Mol? app

Je kunt in de app gebruik maken van Sign in with Apple. Je hoeft dan geen speciaal account aan te maken met een wachtwoord om te onthouden, want je iPhone regelt dat voor je. Het is uiteraard ook mogelijk met je e-mailadres een account aanmaken. Het is helaas niet mogelijk om met een account van afgelopen seizoen in te loggen. Accounts worden in verband met privacywetgeving verwijderd na een seizoen. Je moet dus een nieuw account aanmaken.

Een poule delen kan ook via een eenvoudige link, dus je hoeft niet per se op poulenaam te zoeken. Heb je geen vrienden die het programma ook kijken, dan kan je ook gewoon individueel zonder poule meespelen om zo hoog mogelijk in de ranglijsten te eindigen.

Met de Molbonus kun je na de allerlaatste aflevering extra punten verdienen. Je krijgt dan namelijk niet alleen de punten die je op de laatste speler ingezet hebt (mits je het goed geraden hebt), maar je krijgt ook nog eens een verdubbeling van al je punten die je gedurende de weken op de Mol hebt ingezet. Dat betekent dus dat je aan het einde zomaar langs al je vrienden kunt gaan in de ranglijsten, mocht je tijdens de spelrondes goed gegokt hebben.

Spelers die vanaf het begin dus al goed door hadden wie de Mol is, krijgen zo extra punten. Behalve het spelen van het spel kun je ook meer over het programma lezen en statistieken van andere appspelers bekijken, om te zien wie de populairste Mol is. Er is ook een aparte nieuwssectie, waar je op de hoogte gehouden wordt van al het nieuws rondom Wie is de Mol?.

Wie is de Mol? podcasts

Er zijn ook podcasts te luisteren op je iPhone, helemaal in het teken van Wie is de Mol?. Onze eigen Elger maakt ook nu weer een podcast over het populaire programma genaamd Trust Nobody, die je onder andere kunt beluisteren via Apple’s Podcast-app via deze link. Daarin wordt wekelijks nagepraat over de aflevering op tv, worden complottheorieën besproken en brainstormen de experts over wie de Mol dit jaar is.

De makers van Wie is de Mol? hebben zelf ook een podcast. In de Wie is de Mol Podcast is elke zondagavond de afvaller te gast en is er exclusief materiaal van achter de schermen.

Moltalk talkshow

Je vindt zowel Trust Nobody als de Wie is de Mol Podcast via de vele podcast-apps voor iPhone en iPad. In onze gids vind een overzicht van de beste apps.

Bekijk ook

Dit zijn de beste podcast-apps voor iPhone en iPad

Wat zijn de beste apps om op je iPhone en iPad podcasts mee te kunnen beluisteren? Overcast, Castro, Podimo of misschien Apple's eigen app? Dat lees je hier in dit overzicht van de beste podcast-apps voor iPhone en iPad.

Wie is de Mol? op social media
Social media speelt elk jaar ook een grote rol in Wie is de Mol? en dat is dit jaar niet anders. Op Twitter wordt met de hashtag #widm al hevig gespeculeerd en via het officiële account @WieIsDeMol kun je bijvoorbeeld al meer lezen over de kandidaten van dit jaar. Er is ook een Facebook-pagina en Instagram-account.

Zo wordt met je iPhone een spel als Wie is de Mol? een stuk interactiever! Check ook ons overzicht van de beste televisie-apps op iPhone en iPad.

Bekijk ook

Televisiekijken op je iPhone en iPad met Nederlandse apps

Televisiekijken doe je net zo makkelijk op je iPhone en iPad, waar je maar wilt. Met deze Nederlandse apps kijk je tv, overal en op elk moment.