Beste locatie apps iPhone iPad New York

Beste apps voor locaties en bezienswaardigheden

Dit zijn de beste iPhone- en iPad-apps voor locaties, hotspots en bezienswaardigheden. Van Foursquare tot TripAdvisor.

Beste locatie apps iPhone iPad New York
Het is misschien wel de meest gestelde vraag in een vreemde stad: wat is er eigenlijk allemaal te doen? Vroeger was je genoodzaakt dikke reisgidsen mee te nemen en tips van vrienden op te schrijven, maar dankzij apps hoeft dat niet meer. Op basis van je huidige locatie vind je leuke locaties in de buurt. In dit artikel zetten we apps op een rij waarmee je op een slimme manier leuke plekken in de buurt leert ontdekken. Oh ja: geldt ook voor je eigen woonplaats. Dit zijn de beste iOS-apps voor locaties, hotspots en bezienswaardigheden.

Ben je op zoek naar een app die je op ouderwetse wijze de weg wijst? We hebben eerder handige apps voor offline kaarten besproken. Ook legden we uit welke kaartfuncties van Google Maps en Apple Kaarten tijdens een reis of vakantie van pas komen.

iCulture adviseert: Localscope

localscope-iphone-appLocalscope is zonder twijfel de meest efficiënte app om een leuk tentje of interessante bezienswaardigheid in de directe omgeving mee te vinden. Niet omdat de database van deze applicatie zelf zo groot is, maar simpelweg omdat Localscope toegang biedt tot alle informatiebanken van andere apps.

Je vindt in één keer alle geregistreerde locaties op Instagram, Panoramio, Flickr, Picasa, Twitter, Facebook, Foursquare, Wikipedia, Google+, Factual, Yelp, Citysearch, Qype, Zomato en ParkMe. Dat is nogal een rijtje! Je kunt snel tussen de diensten schakelen met een veeg over de iconenbalk onderin het scherm. De locatiedatabases die je niet gebruikt kun je uitschakelen, zodat minder relevante Amerikaanse diensten je niet in de weg zitten. Bij iedere locatie staat een klein kompas dat je naar de juiste plek wijst en qua weergave kun je kiezen uit een overzichtelijke lijst, kaartweergave of augmented reality. Zo hoef je geen kaart erbij te pakken om een bepaald restaurant te vinden. Een tap op een specifieke plek toont bovendien een overzicht van alle algemene informatie. Recensies en tips op bijvoorbeeld Foursquare zie je niet altijd, maar je kunt op de informatiepagina altijd op een link naar de betreffende dienst tappen om alles te zien. Een route naar je gevonden locatie plan je eenvoudig met Apple Kaarten, Google Maps of TomTom.
Lees meer over Localscope op iCulture.

TripAdvisor

Hotels boeken iPhone TripAdvisorDe app TripAdvisor is gericht op vakantiegangers. Start je TripAdvisor voor het eerst op, dan wordt je locatie nagetrokken en krijg je een lange lijst met mogelijke plekken in de buurt. Je kunt in eerste instantie kiezen uit hotels, restaurants en ‘dingen om te doen’. Die laatste optie is een aanrader, omdat je kunt zien wat de meest populaire bezigheden in een bepaalde stad of regio zijn.

Wat zijn de bezienswaardigheden die je écht moet hebben gezien? Waar kun je terecht op een regenachtige dag? En welke aanbieder van rondritten of rondvaarten biedt de meeste waar voor z’n geld? Bij veel opties is het vervolgens mogelijk op een specifieke manier te filteren – zo geef je bij bijvoorbeeld restaurants makkelijk aan in welke prijsklasse je wilt zoeken. TripAdvisor is voor vakantiegangers extra handig omdat je ook snel op zoek kunt naar een vlucht vanaf het vliegveld. Bovendien is iedere locatie voorzien van een gemiddelde recensiescore, gebaseerd op de ervaringen van anderen.
Lees meer over TripAdvisor op iCulture.

Foursquare

Foursquare restaurant beoordelingFoursquare begon ooit als een soort game, waarbij je moest proberen om mayor (burgermeester) te worden door zo vaak mogelijk op je favoriete plekken in te checken. De app wist op deze manier enorm veel locaties te verzamelen. Dat heeft een indrukwekkende locatiedatabase opgeleverd, waarmee je de meest bezochte en geliefde plekken bij jou in de buurt in één oogopslag kunt bekijken. Door aan te geven of je naar een restaurant, museum of een andere gelegenheid op zoek bent, krijg je in een lijst de meest populaire opties te zien. Heb je vrienden die Foursquare ook gebruiken, dan zul je in deze lijst direct zien of zij een bepaalde locatie aanraden. Tegenwoordig biedt Foursquare alle verzamelde info over locaties ook in allerlei andere apps aan. Voor het inchecken op locaties hebben ze de losse app Swarm uitgebracht.

Met een tap op een locatie krijg je het exacte adres te zien, met waar mogelijk ook een telefoonnummer dat je kunt bellen om te reserveren. Onder het kopje ‘People Talk About‘ lees je alle aanraders of kritiekpunten van eerdere bezoekers en het cijfer bovenin het overzicht is een score gegenereerd op basis van de populariteit van een plek. Tenslotte kun je zelf ook aangeven of je bezoek wel of niet goed is bevallen. Informatie waar andere Foursquare-gebruikers ook weer wat aan hebben. Vooral in een vreemde stad profiteer je op die manier van de gezamenlijke kennis van locals en eerdere bezoekers.
Lees meer over Foursquare op iCulture.

Andere locatie-apps

  • AroundMe is een gratis app die erop gericht is om eenvoudig de interessante locaties om je heen te vinden. Zoek op onderwerp, bijvoorbeeld banken, hotels en restaurants en je kan een route er naartoe plannen.
  • Verzameling van plekken met gebruikersrecensies die vooral in Amerika erg populair is. Zit ook geïntegreerd in Siri en Apple’s Kaarten-app.
  • Google’s ‘legendarische’ kaartendienst heeft ook toegang tot gebruikersrecensies op Google Places, waardoor je snel kunt zien wat mensen van een bepaalde plek vonden.
  • Tot slot een afwijkende tip van ons: zoek met de officiële Twitter-app eens naar je vakantielocatie, of vraag je vrienden naar tips.
Dit artikel is onderdeel van de iCulture Vakantiespecial.

Dit artikel is geactualiseerd op 7 juli 2015. Er kan op dit artikel niet meer gereageerd worden. Heb je tips of opmerkingen? Stuur dan een reactie naar redactie@iculture.nl.

Voor bijna alle apps die hieronder worden genoemd heb je een internetverbinding nodig. Zoek een lokale Wi-Fi-hotspot op of check ons eerder gepubliceerde overzicht van mobiel internet in het buitenland om te voorkomen dat je een forse rekening gepresenteerd krijgt.

Openingsfoto: Ben Fredericson (cc)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt juli 2015
Categorie Apps
Onderwerpen foursquare, google maps, localscope, tripadvisor, vakantiespecial
Devices iPad, iPhone
Software iOS