iPhone 6 bellen featured

Bellen en telefoongesprekken beantwoorden met iPad en iPod touch (Continuity)

Bellen en telefoongesprekken voeren kan ook op de iPad en iPod touch, dankzij de Continuity-functie in iOS 8. Lees hier hoe je telefoongesprekken doorstuurt naar je iPad.

bellen met ipadOp de iPad kun je telefoongesprekken ontvangen die via de iPhone binnenkomen. Het is mogelijk dankzij de nieuwe functie Continuity, die sinds iOS 8 aanwezig is. Komt er een telefoontje binnen op de iPhone, dan wordt deze ook doorgestuurd naar de iPad (en vijfde generatie iPod touch). In deze gids lees je hoe het werkt en wat de vereisten zijn.

In een aparte gids leggen we uit hoe je kunt bellen op de Mac met Continuity. Want je kunt telefoongesprekken die op de iPhone binnenkomen ook doorsturen naar je MacBook of iMac.

Bellen met iPad en iPod touch

Om gebruik te kunnen maken van Continuity moet je een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 hebben. Ook moet je op alle apparaten zijn ingelogd met hetzelfde iCloud-account. Je kunt dit instellen via Instellingen > iCloud > Log in. Verder moeten alle apparaten verbonden zijn met hetzelfde Wi-Fi-netwerk. Wanneer je hieraan voldoet zal de functie automatisch zijn ingeschakeld. Je hoeft verder niets te doen.

Wanneer er een telefoongesprek binnenkomt op de iPhone, zal deze na enige seconden ook worden doorgestuurd naar je iPad, iPod touch en andere apparaten. Dat kan dus ook een Mac zijn. Deze functie is handig als je ‘s avonds op de bank zit en de iPhone niet onder handbereik hebt. Of als je op kantoor zit en de iPhone in je broekzak zit. De kosten van de telefoongesprekken gaan ten koste van je normale belbundel, via je provider. Wil je gratis bellen, gebruik dan FaceTime!

bellen met ipad

Telefoongesprek starten vanaf iPad of iPod touch

Wil je bellen vanaf de iPad of iPod touch vijfde generatie, dan het slim om gebruik te maken van FaceTime, omdat daaraan geen extra kosten verbonden zijn. Het kost je ook geen belminuten. Maar moet je iemand bellen die niet beschikt over FaceTime, dan kun je toch vanaf de iPad of iPod touch het gesprek starten.

  1. Open de FaceTime-applicatie en ga naar het tabblad Audio.
  2. Tik op de plusknop om een contactpersoon te selecteren.
  3. Tik op het telefoontje en vul het gewenste nummer in.
  4. De iPad of iPod touch maakt via Wi-Fi verbinding met je iPhone en gebruikt het mobiele netwerk om te bellen.

Je kunt ook een telefoongesprek starten vanuit de Contacten-app. Open het gewenste contact en tik op het telefoonnummer. Het telefoongesprek wordt nu doorgeleid via de iPhone.

Doorsturen van telefoongesprekken uitschakelen

Gebruik je met meerdere mensen binnen een gezin dezelfde iPad, dan kan het ongewenst zijn als telefoontjes zomaar worden doorgestuurd. Telefoongesprekken die voor de ouders zijn bedoeld komen binnen terwijl de kinderen op de iPad spelen. Dat wil je niet. In een aparte tip hebben we uitgelegd hoe je dubbele en ongewenste telefoongesprekken op de iPad kunt voorkomen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2016
Categorie Diensten
Onderwerpen bellen, duitsland, telefoon
Devices iPad, iPhone, Mac, MacBook
Software iOS, macOS