Picasa

Zet je Instagram-foto’s automatisch op Google+

Instagram kan niet automatisch de foto's die je maakt publiceren op Google+, maar via een omweg met Instadrop en Picasa voor de desktop werkt het wel.

picasaGoogle+ is de afgelopen dagen helemaal hot. Maar nog niet alle diensten en apps zijn al aangepast voor Google+. Zo kun je de foto’s die je met Instagram hebt gemaakt, niet automatisch doorplaatsen naar Google+. Maar met een omweg is het wel mogelijk: door je Instagram-foto’s op Google’s fotodienst Picasa te plaatsen, kun je ze daarna op Google+ delen. Het zou mooi zijn als Instagram er straks een standaardfunctie van maakt. Tot dan toe moet je gebruik maken van Instadrop, een oplossing waarbij een koppeling tussen Instagram en Dropbox wordt gelegd.

Als je een foto maakt met Instagram, wordt deze in een speciaal Dropbox-mapje bewaard, met de naam Instagram Photos. Installeer je daarna de gratis Picasa-app, dan kun je deze via het File-menu (‘Add Folder to Picasa’) koppelen aan de genoemde Dropbox-map. Picasa kan vervolgens de inhoud van de map in de gaten houden. Wil je dat de foto’s realtime op Google+ verschijnen, dan moet je desktopcomputer altijd aanstaan en moet je Picasa zo instellen dat de app constant naar wijzigingen scant (zie Tools > Folder Manager > kies folder > Scan Always. Schakel vervolgens de synchronisatiefunctie in (via Share > Enable Sync) en het fotograferen kan beginnen.

Het is wel aan te raden om het proces even te testen, want er zijn zoveel tussenstappen dat er allicht iets mis kan gaan.

Meer info: TUAW

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 juli 2011, 23:26
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen google, instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.