WWDC 2012: 30 miljard apps gedownload, 650.000 iOS-apps verkrijgbaar

Apple heeft op WWDC 2012 enkele cijfers over de App Store bekendgemaakt, zoals 30 miljard downloads en 650.000 apps voor iOS. Daarvan zijn 225.000 geoptimaliseerd voor de iPad. Ook zijn er nu 400 miljoen iTunes-accounts met creditcard.

moscone center sf wwdc 2012Apple heeft vanavond bekendgemaakt dat er via de App Store ruim dertig miljard apps zijn gedownload. Bovendien is er inmiddels 5 miljard dollar uitgekeerd aan ontwikkelaars. De App Store bereikte nog een andere imposante mijlpaal: inmiddels zijn er 650.000 apps verkrijgbaar, waarvan 225.000 speciaal voor de iPad zijn geoptimaliseerd. Er zijn ook meer dan 400 miljoen accounts waaraan een creditcard is gekoppeld, waarmee de iTunes Store een van de grootste winkels wereldwijd is.

apple wwdc voorbeeldenHet zijn enkele cijfers die Apple bij de start van de WWDC-ontwikkelaarsconferentie in San Francisco bekendmaakte. Apple CEO Tim Cook vertelde op het podium dat de App Store een economie op zichzelf is. Het is al in 120 landen beschikbaar wereldwijd en er komen nog eens 32 landen bij. Ondanks al deze cijfers is het doel van Apple om een verschil te maken in het leven van mensen. Apple vertoonde vervolgens een filmpje, waarin werd getoond hoe de iPhone in het leven van allerlei mensen een sprong vooruit heeft gemaakt. Bijvoorbeeld bij een blinde man, die nu dankzij een GPS-app door een bos kan lopen. Deze man ontwikkelde de app zelf, zodat ook anderen erop uit kunnen trekken. Een andere app die werd getoond was een anatomie-app, die in scholen kan worden gebruikt. En een vrouw vertelde hoe de iPad haar dochter hielp om te spreken.

Apple startte de keynote met een paar grapjes via de Siri-spraaksynthese. Siri maakte een weergrapje, zocht naar durfinvesteerders in de buurt en verwees naar de overname van Instagram door Facebook. In aparte artikelen zullen we de belangrijkste aankondigingen behandelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 juni 2012, 19:34
Categorie Uncategorized
Onderwerpen app store, itunes, wwdc 2012

iTunes

Lees alles over iTunes, de software voor het beheren van je mediacollectie op Mac en Windows. Wat kun je zoal doen met iTunes en hoe zit het met alternatieven? Apple is in 2019 gestopt iTunes, maar er zijn opvolgers!

iTunes

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.