Game-update: SnakeRace, The Zombie Minesweeper, Fossil Feast en Cut the Rope-kloon

In Fossil Feast fladder je erop los op zoek naar eten, in SnakeRace kronkel je naar blokjes, in Save Yammi hap je naar sterretjes en Zombie Minesweeper... euh nee, die laat zich niet zo makkelijk beschrijven.

GU MA Cut the Rope of nee Save Yammi iPhoneIn de dagelijkse Game-updates hebben we regelmatig een spelletje ervan beschuldigd ‘ernstig geïnspireerd te zijn’ door het succesverhaal dat Cut the Rope heet. Vandaag bespreken we een app die zo schaamteloos gejat is, dat hij eigenlijk geen aandacht verdient. Maar ja, het spelletje is wél leuk. Verder hebben we een moderne visie op het aloude Snake, worden twee totaal verschillende zaken gecombineerd in The Zombie Minesweeper en speel je een dinosaurus in Fossil Feast.

Schaamteloos, maar toch: Save Yammi

GU MA Save Yammi groen iPhoneDe makers winden er geen doekjes om: ‘With Save Yammi, YOU have the power to draw the rope on the screen.’ Er wordt niet eens subtiel verwezen naar Cut the Rope! Op de een of andere manier krijgt ontwikkelaar Bulkypix het over haar hart om de succesformule niet alleen te benaderen, maar exact te kopiëren in aanpak en audiovisuele stijl. In levels van één scherm groot met vriendelijke warme kleuren, moet je zorgen dat de sterretjes in het level bij een aandoenlijk geanimeerd monstertje terecht komen. Niks Om Nom; deze blob met voetjes heet Yammi. Het grote verschil met Cut the Rope is dat Save Yammi je de mogelijkheid geeft om lijntjes op het beeld te trekken. Die veranderen in touw en dat kun en moet je op allerlei manieren met objecten combineren. Save Yammi heeft 100 levels en daar zitten echt een paar ingenieuze fratsen tussen. We hadden liever dat Save Yammi een uitbreiding van Cut the Rope was. Die kwaliteit benadert het en dan zorgde het spelletje op de iPhone hebben staan, in ieder geval niet voor plaatsvervangende schaamte. Bulkypix mag maar blij zijn dat Cut the Rope geen eigendom is van Apple zelf.
Downloaden: Save Yammi (€0,79)
Downloaden: Save Yammi Lite (gratis)

Snake anno 2011: SnakeRace

GU MA SnakeRace iPhone iPod touchHoewel het Snake dat we allemaal kennen van de Nokia 3310 onovertroffen eenvoudig in opzet was, speelde je het spel wel met vier verschillende knoppen. Tien en een half jaar later is dat aantal teruggebracht tot één knop. Maargoed, SnakeRace is dan ook gewoon een ander spel. Het is nog steeds ridicuul simplistisch in uitvoering, maar ziet er ondertussen wel (iets) flitsender uit. In SnakeRace worm je je een weg langs allerlei grote vierkante blokjes op jacht naar kleinere vierkante blokjes die punten opleveren en je staart langer maken. Met de enige knop die het spel rijk is, verander je de richting van de slang. Die scheurt namelijk naar de bovenkant van het veld waarin je diagonaal kronkelt en dus tik je een keer op het scherm om naar rechts dan wel links te gaan en dat is dat. SnakeRace is inmiddels een grote hit in Noorwegen, waar het spel de lijst met best verkochte apps aanvoert. Met wekelijkse leaderboards en dezelfde pakkende highscorejacht, zou het ook hier best een hitje kunnen worden.
Downloaden: SnakeRace (€0,79)

Vliegen en eten: Fossil Feast

GU MA Fossil Feast iPhone iPod touchVoor een gameontwikkelaar die al dertig jaar meedraait in het wereldje, hinkt Namco opvallend op twee gedachten wat betreft games op de iPhone en iPod touch. Enerzijds hoereren ze hun trots Pac-Man uit tot weinig spraakmakende varianten op Bejeweled en Doodle Jump en anderzijds komen ze wel met een leuke eigen productie maar vergeten ze het van de daken te schreeuwen. We kunnen niet eens een YouTube-video vinden van Fossil Feast, het nieuwe lichtpuntje van het Japanse bedrijf. Je speelt een rode, vliegende dinosauriër die vliegjes, vogeltjes en vissen moet opeten om te groeien en op te schakelen in de voedselketting. De gevleugelde volgt de plek van je vinger op het scherm en door dubbel te tikken versnel je en geef je tegenstanders minder kans. We vinden het spel in de getimede Blitz-stand vrij snel onvergeeflijk worden, maar de volledige versie heeft een tijdloze Evolution-modus die erg aangenaam is. Fossil Feast kent indrukwekkend grote omgevingen, een fraai kleurgebruik en speelt erg lekker.
Downloaden: Fossil Feast (€0,79, universele app)
Downloaden: Fossil Feast Free (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Zombie Minesweeper

And now, for something completely different… mijnen vegen en zombies schieten tegelijk! Iemand bij Frogtoss Games heeft het idee tijdens een straalbezopen gesprek in de kroeg stiekem opgeschreven op een bierviltje en is er in zijn eentje aan begonnen, waarna de rest van het team opeens inzag dat het toch wel iets kon worden. Zo is de productie van Zombie Minesweeper tot stand gekomen, gokken we. Wat een aparte combinatie heeft dit spel. Je speelt een blond klein, kwetsbaar meisje dat in isometrisch perspectief allerlei zombiedieren aan gort schiet met een shotgun. Maar je speelt ook het mijnenveeg-spel dat al op je eerste Windows-computer geïnstalleerd stond en in al die jaren nooit is veranderd. Tegelijk is Zombie Minesweeper ook nog erg macaber, humoristisch en heeft het een heerlijke eigen visuele stijl. Nu nog een publiek vinden dat als een blok valt voor deze bizarre combinatie.
Downloaden: Zombie Minesweeper (€0,79, universele app)

De Game-update is er elke doordeweekse dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2011, 18:40
Categorie Games
Onderwerpen cut the rope, iculture speelt, racegame, save yammi

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.