WhatsApp-status van andere gebruikers nog steeds te veranderen (update)

De maker van de website WhatsAppStatus.net heeft een Windows-programma uitgebracht, waarmee het mogelijk is om de WhatsApp-status van andere gebruikers te veranderen. Je hebt alleen een telefoonnummer hiervoor nodig.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp StatusDe bug waarmee iedereen de WhatsApp-status van een andere gebruiker kan aanpassen lijkt niet te zijn opgelost. Dezelfde hacker heeft nieuwe software voor Windows-pc’s uitgebracht waarmee iedereen in het bezit van een ander zijn telefoonnummer het statusbericht kan wijzigen. Dit meldt de website Tweakers. Afgelopen week kwam het beveiligingsprobleem bij WhatsApp voor het eerst aan het licht, toen een in Nederland gehoste website het wijzigen van andermans status mogelijk maakte.

WhatsApp leek vorige week snel te reageren op het ontdekte probleem. Een paar uur nadat er voor het eerst over de website WhatsAppStatus.net (inmiddels offline) geschreven werd, zouden er al aanpassingen zijn gemaakt om dit op te lossen. De specifieke handeling was geblokkeerd, waarna er snel meer fixes zouden worden toegepast om andere nare problemen op te lossen.

Volgens de beheerder van WhatsAppStatus.net was enkel het ip-adres van de website geblokkeerd. Daarom is misbruik van het nieuwe Windows-programma ook lastiger te voorkomen: iedereen die het programma gebruikt, doet dit vanaf een ander ip-adres.

Het programma werkt naar verwachting. Je hoeft enkel het telefoonnummer van een ander en een nieuw statusbericht in te voeren, waarna deze worden toegepast op je doelwit. Je moet WhatsApp eerst wel helemaal afsluiten en opnieuw opstarten.

De website WhatsAppStatus.net lijkt inmiddels niet meer beschikbaar te zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 januari 2012, 10:05
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.