WhatsApp krijgt belfunctie, blijkt uit Nederlandse vertaling (update)

Bellen met WhatsApp wordt binnenkort wellicht mogelijk. Uit screenshots van de vertaalpagina's van WhatsApp blijkt dat teksten verwijzen naar het bellen.

whatsapp-icoonBellen met WhatsApp wordt binnenkort mogelijk, zo blijkt uit interne informatie van WhatsApp. De nieuwe functie is aangetroffen via de vertaalpagina’s translate.whatsapp.com. Gewone gebruikers kunnen zich daar aanmelden om mee te helpen aan vertalingen van WhatsApp, waaronder de Nederlandse. Om te zorgen dat de kwaliteit van de vertalingen zo goed mogelijk is maken meerdere mensen een vertaling van een bepaalde zin, waarna anderen beoordelen welke vertaling de beste is. Hieronder zie je een screenshot van de vertaalpagina. “Kan niet bellen. Probeer het over … opnieuw” is de voorkeursvertaling van onze tipgever.

Update: Inmiddels is bekend dat de belfunctie in WhatsApp wel aanwezig is, maar een heel andere functie heeft. Het bellen is bedoeld om je telefoonnummer te verifiëren als dat via een sms-code niet lukt. Als je bij ingebruikname van de app tegen problemen bent aangelopen, kan het zijn dat de tekststring je bekend voorkomt, al is hij inmiddels qua formulering gewijzigd.

Een belfunctie in WhatsApp zou eigenlijk logisch zijn. Het icoontje van WhatsApp bevat al sinds mensenheugenis een telefoonhoorn en concurrent Facebook Messenger heeft sinds kort gratis bellen in Nederland en België ingevoerd. Met de app van Skype kun je al veel langere tijd bellen. Nu apps het versturen van sms-berichten overbodig hebben gemaakt is de volgende stap het overbodig maken van belminuten.

whatsapp-bellen

De vertaalde zinnen zouden overigens ook kunnen verwijzen naar de walkie-talkie-functie die WhatsApp van plan is in te voeren. Dat bleek eerder uit een testversie van WhatsApp die onze Duitse collega’s onder ogen kregen. Ook krijgt WhatsApp binnenkort een betaalfunctie. WhatsApp gaat de betaalde abonnementen ook op de iPhone invoeren. Een exacte datum is daarvoor niet genoemd, maar wel is gezegd dat de abonnementen nog in 2013 gaan gelden.

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.