Blip Blup: even alles vergeten met bijzondere iOS-game

Blip Blup is een nieuwe minimalistische game van ustwo, bekend van MouthOff. In de game moet je lichtpulsen sturen en daarbij blokjes op het speelbord laten kleuren.

blip-blup-iphone-androidDe nieuw verschenen game Blip Blup is een mooi voorbeeld van een minimalistische game. Ontwikkelstudio ustwo kennen we al van MouthOff, de app waarmee je je eigen mond kunt bedekken met een grappige appmond. Blip Blup is totaal anders qua stijl. Het past in een trend die met Letterpress is begonnen en die daarna doorging met games als Dots. Blip Blup is een slimme en uitdagende puzzelgame waarbij je een scherm met grijze blokken krijgt voorgeschoteld. Het doel is om ze te vullen met kleur.

Dit doe je door met je vinger op het scherm te tappen, waardoor er een puls van kleur in alle richtingen over het scherm gaat. Daarbij moet je zorgen dat je de juiste volgorde kiest, zodat elk vierkantje in zo weinig mogelijk acties wordt gevuld. Een lichtpuls kan worden geblokkeerd door een muur en gaan niet een blokje om. Wel kun je ze diagonaal over het speelveld sturen. Hoe minder lichtpulsen (blips) je gebruikt om een level af te ronden, hoe meer punten je verdient.

Zoals bij de meeste games geldt: aanvankelijk is het simpel, maar gaandeweg wordt het steeds moeilijker. Blip Blup is niet een game waarvoor je snelle reflexen nodig hebt. Het is meer een game om lekker onderuitgezakt mee bezig te gaan, tijdens de tv-reclames. Ook verkrijgbaar voor je Android-vrienden.

De makers zijn blij dat de groep die je traditioneel ‘gamers’ noemt veel diverser is geworden. Daardoor is ruimte ontstaan voor games met een mooi visueel design, zoals Blip Blup. Een game hoeft niet meer altijd cartoonpoppetjes of fantasierijke locaties te bevatten. Je kunt het ook beperken tot eenvoudige blokjes, waardoor de focus helemaal op de game zelf ligt. Curiosity is ook een game die zo’n specifieke doelgroep aanspreekt.

Downloaden: Blip Blup (€1,79, universeel, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 mei 2013, 19:46
Categorie Games

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.