WhatsApp crasht bij opstarten na nieuwe update

De chat-app WhatsApp voor de iPhone reageert bij sommige gebruikers niet meer goed bij het opstarten van de laatste update. iPhoneclub heeft een manier gevonden om het probleem te verhelpen.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

WhatsApp Messenger fout na updateEen vannacht uitgekomen update van WhatsApp laat de instant messaging-applicatie bij sommige gebruikers vastlopen bij het opstarten. De populaire app reageert niet meer op je handelingen of sluit soms volledig af nadat je de app hebt geopend. In de App Store stromen protesterende 1 ster-beoordelingen binnen voor de nieuwste versie van de app. Bij ons functioneerde de app, die in de laatste update is voorzien van profielfoto’s, na een kleine workaround wel weer.


We openden WhatsApp na de update vier keer. Twee keer startte de applicatie niet volledig op. Het framework van de applicatie was wel zichtbaar, maar de inhoud en de omschrijving van de knoppen in de menubalk onderin ontbraken. Een van die twee keer hield de app er eigenhandig mee op en werden we teruggestuurd naar het homescreen van de iPhone. Twee andere keren startte de applicatie wel volledig op met het volledige overzicht van chats of in een chatgesprek, maar reageerde de app niet op onze input.

Na een paar keer de applicatie op de ‘harde’ manier afsluiten, functioneerde WhatsApp bij ons weer. We leggen de methode voor je uit, als ie onbekend voor je is:

Druk tweemaal op de homeknop -> houd het pictogram van WhatsApp ingedrukt -> sluit het af met het rode minnetje -> start de app opnieuw op. Herhaal dit totdat de app weer werkt.

Een reserve oplossing is het herinstalleren van de app. Daarmee gaat de gespreksgeschiedenis in de applicatie echter verloren.

WhatsApp profielfoto toevoegen op iPhoneDe vernieuwingen die de update van WhatsApp met zich meebrengt, bevinden zich in de Instellingen van de applicatie. Onder de kop Profiel kan je daar nu een profielfoto van jezelf toevoegen die voor alle contacten in de app zichtbaar is. Daarnaast kan je onder de knop Chatinstellingen -> Achtergrond kiezen om de standaardachtergrond opnieuw in te stellen en zichtbaar te maken in al je chats. Tenslotte zijn er enkele fouten uit de vorige versie van de app gehaald, al kunnen die dus leiden tot de (tijdelijke) opstartfout in de nieuwste versie.

Andere manieren gevonden die werken om WhatsApp weer te laten werken? Deel het met de andere lezers. Overigens heeft niet iedereen dus last van de fout.

Downloaden: WhatsApp Messenger (€0,79)

Update 13-7-2012, 23:45 uur: De update voor het crashprobleem is nu live in de App Store: WhatsApp update repareert crashproblemen

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van berichten verwijderen, gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes, groepsgesprekken voeren en een hele WhatsApp-community opzetten. Check ook de beste WhatsApp-tips.

WhatsApp

Reacties: 215 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.