WhatsApp-alternatief KIK Messenger krijgt flinke update

KIK Messenger is volgens Amerikaanse media een bedreiging voor Facebook en dat kan wel eens versterken met de laatste update van de iOS-app.

KIK Messenger iPhone updateVolgens een recent Amerikaans onderzoek is het een van de sociale netwerken die tieners weghoudt van Facebook: KIK Messenger. De instant messaging-applicatie gold in Nederland nooit als serieuze bedreiging voor WhatsApp Messenger, maar groeit internationaal inmiddels als kool. De app telt meer dan 50 miljoen gebruikers wereldwijd en dagelijks 200.000 nieuwe aanmeldingen. In versie 6.4 heeft KIK Messenger er wat aardige functies bij gekregen.

De applicatie lijkt goed te hebben afgekeken bij andere instant messaging-apps, zoals het recente succesje MessageMe. Een van de voornaamste functies is dat je elkaar nu foto’s, schetsen maar ook YouTube-video’s kan sturen zonder je huidige gesprek te verlaten. Je hoeft dus niet naar een andere plek om een link te kopiëren, maar kan meteen een filmpje opzoeken en delen met iemand anders of meerdere personen tegelijk in een groepsgesprek. KIK doet dat op een andere manier dan bijvoorbeeld MessageMe.

De YouTube-video’s zijn namelijk niet zomaar voorhanden in de app, maar laten zich toevoegen als een zogenaamde KIK Cards. KIK Cards zijn mini-apps die je kan toevoegen aan de applicatie, waarna je er met een snelle swipe naar het menu links gebruik van kan maken. Zo heb je bijvoorbeeld ook een Card om snel links vanaf de populaire website Reddit te delen. Het aardige is dat je KIK via de mini-apps op twee manieren kan gebruiken: je kan dus even snel een filmpje opzoeken en delen, maar ook rustig YouTube afstruinen in KIK en af en toe een filmpje delen, om daarna weer snel terug te keren naar de YouTube-card.

KIK Messenger KIK Cards KIK Messenger chatten en video's versturen

KIK Messenger 6.4 introduceert verder foto’s vastleggen vanuit de More-knop, kan voortaan verder terugkijken in de gespreksgeschiedenis en moet sneller en stabieler zijn geworden met ingang van de update.

Een van de grootste verschillen tussen WhatsApp en KIK, behalve de KIK Cards dan, is dat je hier niet je telefoonnummer hoeft af te staan aan andere gebruikers: je kan mensen ook je KIK-code geven. Als ze daarna niet meer bevallen, blokkeer je ze gewoon zonder dat diegene over je telefoonnummer beschikt.

Downloaden: KIK Messenger (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 7:22
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerp whatsapp

WhatsApp

WhatsApp is de populaire berichtendienst, die bijna iedere Nederlander op zijn of haar smartphone heeft staan. Hier vind je alles over WhatsApp op een rijtje: van gesprekken archiveren, je privacy goed instellen en op de desktop gebruiken tot de betekenis van de gekleurde vinkjes.

WhatsApp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.