Clear voor iPhone kan nu takenlijsten delen via e-mail

De takenlijst Clear voor iPhone heeft een update gekregen. Je kunt nu taken delen via e-mail en taken invoeren die uit meerdere regels tekst bestaan.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

clear-update-lijstRealmac Software heeft een nieuwe versie van de app Clear uitgebracht. Deze takenlijst-app werd bekend door het eenvoudige uiterlijk met gekleurde balkjes. Veel appontwikkelaars vonden het een goed idee en aapten Clear na. Typisch aan Clear is ook dat er relatief weinig extra functies in zitten. Met de vannacht verschenen update komen de makers iets tegemoet aan die klachten: de veelgevraagde functie om lijsten via e-mail te kunnen delen zit er nu in. Je kunt de lijsten vanuit de iPhone- en Mac-app exporteren via e-mail en anderen kunnen de gedeelde lijsten meteen in hun app importeren door te schudden.

Het delen van lijsten is handig als je bijvoorbeeld een gezamenlijk boodschappenlijstje wilt maken. Eerder werkte dat alleen als je beide hetzelfde iCloud-account gebruikte. Je kunt het ook op een andere manier gebruiken: maak een lijst op de Mac en e-mail het daarna naar jezelf. Via de e-mailapp op de iPhone haal je het lijstje binnen en open je het rechtstreeks in Clear op de iPhone.

Handig, handig, handig. Maar er is nog meer mogelijk in de nieuwe versie van Clear. Je kunt nu voor het eerst taken van meerdere tekstregels invoeren in de app. Dat is bijvoorbeeld handig als je in een tekstapp een uitvoerige omschrijving van de taak hebt ingevoerd, die je makkelijk aan Clear wil toevoegen. Er zitten ook een paar ‘geheime’ nieuwe thema’s in. Clear is nog niet geoptimaliseerd voor de iPad (maar daar wordt wel aan gewerkt).

Binnenkort kunnen we nog meer moois van de makers van Clear verwachten. Realmac heeft aangekondigd dat ze bezig zijn met de nieuwe app Analog Camera. Die belooft net als Clear een nieuwe trend te zetten, maar dan met fotofilters.

Downloaden: Clear voor iPhone (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)
Ook verkrijgbaar: Clear voor Mac (€5,99)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2013, 9:07
Categorie Productiviteit
Onderwerpen takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.