Reacties voor: Waze op de iPhone: gebruikers bouwen mee aan navigatie-app

Waze voor de iPhone is gelanceerd, een navigatie-applicatie waarmee je zelf meewerkt aan het opbouwen van het kaartmateriaal. Je kunt bovendien ongelukken, flitspalen en verkeerscontroles doorgeven. Maar het is nog wat vroeg om echt te kunnen navigeren.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:
21 reacties
 1. tomtom werkt toch ook niet zonder internet, voor de plaatsbepaling in combinatie met A-GPS. in frankrijk heeft het geen enkele keer gewerkt namelijk.

 2. Nl is echt traag. pffff hij waze is super oud hij was allang in us store maar zoals de iphoneclub waze is geen super app.

  mijn woorden echt niet de moeite om hem te downloaden heb al 10 keer gestest maar is totaal nix.

 3. @bodylove:

  uhm, wat zeg je?!

 4. Ik vind het echt een super project, en ben dan ook volop bezig mijn buurt in kaart te brengen. Er is wel nog veel werk aan de winkel, maar ik heb er vertrouwen in.

 5. @Bramsko: Nee, TomTom heeft geen internet nodig > het feit dat jouw tom tom niet werkte in frankrijk heeft er wss mee te maken dat je geen tom tom europa hebt 😛 maar benelux. Voor de duidelijheid: Nederlan-Belgie-Luxemburg

 6. Hoop dat Waze snel de NL-basiskaart beschikbaar stelt. Dan kunnen we pas echt aan de slag 🙂

 7. Waze lijkt me een prachtig initiatief. In België is er nagenoeg nog geen kaartmateriaal voor handen. Ik hoop echt dat dit wat wordt 

 8. [rant]Lekker zure review[/rant]

  Misschien Waze eens beoordelen voor wat het is, een bestuurder informatie systeem. Ja, het doet toevallig ook wat aan navigatie, maar dat is niet helemaal het hoofddoel. Het hoofddoel is gebruikers over de verkeerssituatie informeren (flitsers, vaste snelheidscameras, gevaarlijke sitatuaties). En als je je route naar je werk al een paar keer hebt gereden (en eventueel alternatieve routes), krijg je mooie verkeersinformatie, inclusief verkeersontluikende routes). En dat werkt al prima, omdat er al genoeg Wazers in Nederland zijn die informatie doorgeven en automatisch rijsnelheden op baanvakken genereren. Verder zit er nog een spel element in, je kan punten verzamelen door onbekende routes te rijden, of wegen van anderen te verifieren door ze nogmaals te rijden.

  Ja, ik ben dus een erg enthousiast gebruiker :).

  Een mooi succesvoorbeeld dat het werkt is overigens Israel, waar gebruikers het complete land in vrij korte tijd in kaart hebben gebracht: http://www.waze.co.il/livemap/
  In Italie is het momenteel ook een grote hit, met meer dan 20.000 downloads in de app store alleen al.

  Geef het een kans, en je zal zien dat het een leuke, en als het een kans geeft, een zeer waardevolle applicatie is.

 9. Ik ben hier nu ook een tijdje mee bezig. In het begin vond ik het maar vaag aangezien er toen nog totaal geen kaart was voor Nederland. Tot mijn verassing was dit sinds kort wel het geval. ik ben dan ook gelijk bezig gegaan en ben nu bezig rondom rotterdam om het hier in de kaart te brengen. Een hoop werk maar een erg interresant project!

 10. Ik vind het wel een mooi initiatief en ga Waze wel installeren, wellicht kan ik Leidschendam een beetje op de kaart zetten 🙂

 11. Waarin is dit anders dan openstreetmap.org? Daar werken gebruikers al tijden aan kaarten door met GPS devices op pad te gaan.
  Die kaarten zijn al erg compleet. Ik zie de toegevoegde waarde van nog een kaarten verzamelaar niet.

 12. Origineel geplaatst door Quidome
  Waarin is dit anders dan openstreetmap.org? Daar werken gebruikers al tijden aan kaarten door met GPS devices op pad te gaan.
  Die kaarten zijn al erg compleet. Ik zie de toegevoegde waarde van nog een kaarten verzamelaar niet.

  Ik vind voor openstreet geen app om te navigeren met de iphone. Ik zie wel een app om info mee door te geven waar je trouwens nog moet voor betalen?
  Ik snap de waarde van openstreetmap dan niet ten opzichte van google.
  Swoit aan alle Belgen met een iphone “alle mannen zet waze actief als je rond rij met de wagen” ik vond het gemakkelijk om me te registreren.
  Je bent er nu 2 keer niets met de app maar ik zie er wel iets mooi in “als ik zie hoe nederland nu al vorm krijgt”.

 13. Origineel geplaatst door seviien
  Swoit aan alle Belgen met een iphone “alle mannen zet waze actief als je rond rij met de wagen” ik vond het gemakkelijk om me te registreren.Je bent er nu 2 keer niets met de app maar ik zie er wel iets mooi in “als ik zie hoe nederland nu al vorm krijgt”.

  Sorry??

 14. Origineel geplaatst door Quidome
  Waarin is dit anders dan openstreetmap.org? Daar werken gebruikers al tijden aan kaarten door met GPS devices op pad te gaan.
  Die kaarten zijn al erg compleet. Ik zie de toegevoegde waarde van nog een kaarten verzamelaar niet.

  Openstreetmap kaartmateriaal is niet te gebruiken voor deze doeleinden (rechten), zo open is openstreetmap dus niet.

  Het doel is het verzamelen van verkeersinformatie, en dat doorgeven aan de eindgebruiker, en dat is dus waar het veel verder gaat dan openstreetmap.

 15. Origineel geplaatst door Juppe
  Origineel geplaatst door seviienSwoit aan alle Belgen met een iphone “alle mannen zet waze actief als je rond rij met de wagen” ik vond het gemakkelijk om me te registreren.Je bent er nu 2 keer niets met de app maar ik zie er wel iets mooi in “als ik zie hoe nederland nu al vorm krijgt”.Sorry??

  Nederlands: Oproep aan alle belgen om te gaan rijden met Waze, want hij ziet de vooruitgang in Nederland.

 16. He. Mijn eerste reactie toen ik dit programma aanzette was man dit komt nooit goe want in de streek van gent staan er 30 lijnen waar je niets van kan uitmaken. In Nederland zie je al mooi steden vormen op en afritten van autowegen. En in Israel is het alsof een volwaardig navigatie is.

 17. Heb vandaag maar eens rondgereden met Waze aan (en dan is een jailbreak waardoor je het programma ook gewoon in de achtergrond kan laten lopen erg handig). De meeste snelwegen zijn al redelijk in kaart gebracht, maar met name in de stad en woonwijken staat er in mijn woonplaats nog vrijwel geen enkele weg op de kaart. Daar gaan we dus maar eens verandering in aanbrengen. Wel leuk, toch een beetje pioniersgevoel 🙂

 18. Grappig, ik zal in de regio Rotterdam eens wat rondrijden met deze app aan.
  Beetje verkeerde review eigenlijk, je moet op dit moment niet aan een navigatie app denken, maar gewoon de lol ervan inzien.
  Overigens werkt inloggen hier vooralsnog goed.

 19. Origineel geplaatst door Benny
  Ik vind het wel een mooi initiatief en ga Waze wel installeren, wellicht kan ik Leidschendam een beetje op de kaart zetten

  Doe dat, hoef ik het niet meer te doen 😉

  Ga denk ik Voorburg wel doen

 20. Inloggen is bij mij geen issue, ik zet de app aan en kan meteen wegen recorden. App zelf werkt super, zie al veel fileinformatie etc, vooral in de stad erg handig. Zeer veel potentie; wikipedia begon ook klein.

  Hopelijk gaan meer mensen in NL het gebruiken, ik zet em iig elke dag aan.

  Alleen navigatie is het nu nog wat te vroeg; die werkt alleen als de straten beter gevult zijn.

 21. @Robin:
  ik heb me inderdaad afgevraagd hoe open openstreetmap eigenlijk is. Dit ziet er iig wel leuk uit. En er is nog eer te behalen in mijn regio 🙂

  Ik ga het testen, elke dat op woon/werk gebruiken, kijken of de kaarten en traffic info beter worden.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.