Call of Duty: World at War: Zombies op de iPhone verschenen

Call of Duty: World at War: Zombies is in de App Store verschenen. In deze game moet je zombies uit een huis zien te verdrijven. Maar voor 8 euro krijg je slechts één kaart.

call of dutyVanwege een vliegveldscène is Call of Duty: Modern Warfare 2 vandaag in Rusland uit de winkel gehaald. De Russen waren niet blij dat hun land werd afgeschilderd als terroristisch bolwerk. Zelfs in Frankrijk, Duitsland en Nederland zorgde het spel voor commotie: in Duitsland komt er een aangepaste versie op de markt, maar in Nederland is vastgesteld dat het spel niet verboden kan worden. Het gaat hier over de game voor Windows, PlayStation 3 en Xbox 360, die je niet moet verwarren met de iPhone-game van Call of Duty, die sinds vandaag in de App Store te vinden is. De iPhone-versie World at War: Zombies is gemaakt door Activision in samenwerking met Vivendi Games en roept gelukkig heel wat minder weerstand op.

Het is een multiplayer-game, waarbij je verzeild raakt in een huis met dichtgetimmerde ramen. Je moet je verdedigen tegen een voortdurende stroom zombies. Die zombies komen eerst mondjesmaat het huis binnen, maar ze nemen al snel in aantal toe. Zorg dat je alle ingangen in de gaten houdt en zorg dat ramen en deuren gesloten blijven, zodat de niet binnen kunnen komen. Bij elke zombie die je doodt verdien je munten waarmee je krachtiger wapens kunt kopen. Er zijn die bedieningsmogelijkheden, zodat er altijd wel eentje aansluit bij jouw wensen. Call of Duty is als singleplayer- en multiplayer-game te spelen. Er zit niet echt een verhaallijn in de game; je moet gewoon zoveel mogelijk zombies doodmaken. Speel je in multiplayer dan kun je via Bluetooth met z’n tweeën aan het zombiesmeppen gaan en via Wi-Fi met maximaal vier personen samen spelen. Het werkt alleen via Wi-Fi en niet via 3G of GPRS.

call of duty world of war

Op dit moment zit er nog maar één kaart (spelomgeving) in de game, wat gezien de prijs van €7,99 nogal mager is. Maar daar komt in de toekomst verandering in, want Activision heeft beloofd dat er meer beschikbaar zullen komen. Die zul je dan wel weer via In App Purchase moeten aanschaffen. Je scores kun je via een online scorebord wereldkundig maken.

Downloaden: Call of Duty: World at War: Zombies (€7,99)
Tipgevers: Bart & Joshua

Touch Arcade maakte alvast een filmpje:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 november 2009, 23:03
Categorie Games
Onderwerpen call of duty, game

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.