Waze: navigatie-app slaat routes voortaan offline op

De navigatie-app Waze is bijgewerkt met de functie routes offline op te slaan met een Wi-Fi-verbinding. Ook zijn er meer sociale opties.

Waze 3.5 iPhone iPad navigatie-app samenrijdenIn de vorige grote update van Waze, introduceerde de gratis navigatie-app de mogelijkheid om de app te koppelen aan Facebook om carpoolafspraken te maken en bestemmingen te delen met andere gebruikers. De functie wordt uitgebreid in de nieuwe versie 3.5.2. Je kan Facebook-vrienden nu bellen en meldingen versturen vanuit de app. Daarnaast tonen pop-ups welke vrienden online zijn en naar jouw locatie rijden. Ook als je niet gebruik maakt van de sociale functies, biedt Waze aardige nieuwe mogelijkheden.

Waze navigatie locatie delenZo toont Waze nu in het navigatiemenu recente bestemmingen. Een tik volstaat er direct naartoe te rijden, en het gemak ervan is zo groot, dat je je afvraagt waarom de bestemmingen er niet eerder stonden. De favorieten zijn nu bereikbaar met de centrale knop onderin hetzelfde menu. Als laatste ‘asociale’ toevoegingen, zijn er fouten uit de app gehaald en kan je al bezoeken naar benzinepompen vanuit het hoofdmenu. De grootste klapper is dat de route die je wilt rijden, nu offline opgeslagen wordt als je de route invoert met een Wi-Fi-verbinding. Zo verbruik je daarna geen data meer en kan je dus zelfs naar het buitenland navigeren.

De Pick Up-knop laat zich voortaan beroeren vanuit het navigatiemenu. Je kan er iemands locatie mee opvragen, en daarmee staat de functie los van de optie ‘Deel’. Die zie je namelijk in het hoofdmenu en geeft toegang tot het delen van je rit of een locatie. Het was misschien logischer geweest om alle locatiedeel-functies onder de Pick Up-pagina onder te brengen. Wel zit er een verschil in de opties: zelf delen kan via e-mail, Facebook en SMS. Een locatie aanvragen vereist dat de ander Waze ook gebruikt.

Gebruiken jullie Waze nog na de formidabele Google Maps-app en navigatie in Apple Maps? En kunnen de toegenomen deelfuncties en het offline opslaan dat veranderen?

Downloaden: Waze (gratis, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 15:11
Categorie Navigatie
Onderwerpen google, Navigatie, waze

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.