iOS game-update: Time Surfer, Take My Machete en Amazing Ants

Time Surfer is een nieuwe variant op Tiny Wings voor iPhone en Take My Machete implementeert het Angry Birds-richten in een actiegame.

GU MA Amazing Ants iPhoneWe zijn niet vies van bekende concepten in een nieuw jasje in de eerste iOS game-update van de week. Amazing Ants gaat over een troep mieren die je moet begeleiden naar de eindstreep en lijkt op een afgeslankte vorm van de Lemmings. Time Surfer komt twee jaar na Tiny Wings met bijna hetzelfde concept met wat toevoegingen, en Take My Machete implementeert het richtsysteem van Angry Birds vlekkeloos in een actiegame.

Angry Birds actiestijl: Take My Machete

GU MA Take My Machete iPhoneWe hebben alles al achterover getrokken op de Angry Birds-manier. Vogels, vissen, fruit, groenten, mensen en ga zo maar door. Nu is het mechanisme van achteruit trekken en in de tegenovergestelde richting wegschieten geïmplementeerd in een actiespel waarin je ook kan lopen en hakken met aparte knoppen. Je pijl en boog is een van de wapens die je hebt in Take My Machete en laat zich probleemloos bedienen terwijl je aliëns en hun munitie ontwijkt. Zo haal je ruimteschepen uit de lucht en ontploffende marsmannetjes neer. Take My Machete is een lekker corny aangekleed spel dat doet denken aan games uit de jaren negentig; zeker ook gezien de profielfoto van onze hoofdrolspeler centraal onderin het scherm. Naast handwapens en de boog, kan je in Take My Machete geld steken in power-ups en andere handigheden in de app, maar daar staat tegenover dat het soepel spelende retrotripje gratis te downloaden is.
Downloaden: Take My Machete (gratis, iPhone, iOS 4.3+)

Amazing Ants: Lemmings Lite

GU MA Amazing Ants iPhone potWe hebben het eerder gezien met schapen op de iPhone en eigenlijk ook nog wel met talloze andere diersoorten, maar Amazing Ants laat zich nog het best omschrijven als een light-versie van Lemmings; de welbekende game waarin je een groep hersenloze wezentjes naar de uitgang wijst door ze op tijd bouwcommando’s te geven. Het enige commando dat je uitdeelt in Amazing Ants, is springen. Dan doen de drie mieren met een tik op hun hoofd. Zo hoor je niet alleen de eindstreep te bereiken, maar pak je ook de drie appels onderweg op. Elke appel staat natuurlijk voor een van de sterren en dus kan je maximaal drie sterren op een level halen – een principe dat duizenden iPhone-games gebruiken om de speelbaarheid te verlengen. Amazing Ants ziet er kaal maar geinig uit en is gratis te downloaden, maar je hebt ongetwijfeld het gevoel het al eens eerder gespeeld te hebben. En of je dan nog geld wil besteden aan de vele in-app aankopen…
Downloaden: Amazing Ants (gratis, universeel, iOS 4.3+)

Trailer van de Dag: Time Surfer

GU MA Time Surfer iPhoneHet is twee jaar na Tiny Wings en spellen die het gameplaymechanisme hebben overgenomen, kunnen nog steeds rekenen op een succesje. Zodoende heeft Time Surfer zijn eerste recensies in de Nederlandse App Store alweer te pakken. Onderscheidend ten opzichte van Tiny Wings is de audiovisuele stijl. Geen vertederend muziekje en beestje, wel een flitsende pixelmanie met felle kleuren en een surfer die op tegenstanders kan stuiten. Dat is een andere verandering. In Time Surfer kan je van bovenaf op tegenstanders en rotsblokken beuken om in een valbeweging tientallen meters in één keer verder te vliegen. Zo profiteer je van ze, maar duik er vanaf de onderkant op en je wordt er flink door vertraagd. Dan val je in het kielzog van de gloeiend hete lava die je achtervolgt en overdondert – Time Surfer’s variant op het vallen van de avond in Tiny Wings. En dan was er nog iets dat we moeten benoemen op het sparen van nieuwe hoofdpersonages na… je hebt een terugspoelfunctie in Time Surfer. Twee jaar na Tiny Wings genoeg verandering om een nieuwe duik in het heuvelzweven te nemen.
Downloaden: Time Surfer (€0,89, universeel, iOS 4.3+)

https://www.youtube.com/watch?v=flbesvIMBJY

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 januari 2013, 18:57
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.