WappZapp: iPhone-video’s op je televisie kijken zonder Apple TV en AirPlay

De iPhone-app WappZapp maakt het mogelijk om video's op je televisie op computer te laten zien, zonder dat je hier Wi-Fi voor hoeft te gebruiken. Door je iPhone via een code te koppelen aan een internetbrowser, weet je computer welke video's je selecteert.

WappZappiPhone-gebruikers met een Apple TV in huis kunnen iedere video op de iPhone met een druk op de knop bekijken op de televisie. Dat je je video’s via je iPhone met wat creativiteit op een televisie zonder Apple TV kunt bekijken, bewijst de app WappZapp. Door de app te linken met een op de televisie aangesloten computer, kun je op je iPhone kiezen welke video je op tv wil bekijken. Je bent hierbij alleen wel beperkt tot de videofeeds die in de app zitten.


Start je WappZapp voor het eerst op, dan moet je de app eerst aan de computer koppelen die op je televisie is aangesloten. Dit doe je door de website wappzapp.tv te bezoeken en in de app de vijfcijferige code in te voeren. De browser zal daarna een zwart scherm tonen, waarop de video’s vanuit de iPhone-app zullen afspelen.

WappZappMet WappZapp kun je niet iedere video bekijken: in plaats daarvan kun je vanuit de app een keuze maken uit een aantal toegevoegde online bronnen, waaronder Uitzending Gemist en een aantal specifieke YouTube-kanalen. Zenders zoals SBS6 en Veronica zijn ook in de app aanwezig, maar het lijkt niet mogelijk om deze programma’s in de app te openen. Naast deze standaard programma’s heb je ook toegang tot de video’s die op Facebook door je vrienden gedeeld zijn.

Een aangetikte video kan vanuit de iPhone-app bekeken worden, maar wordt afgespeeld op de gekoppelde computer zodra je op de knop ‘Zapp naar TV’ drukt. Vervolgens kun je vanuit de app verder door het video-overzicht bladeren, op zoek naar bijvoorbeeld een volgend programma om te bekijken.

WappZapp biedt een fijn alternatief voor iedereen die graag Nederlandse televisieprogramma’s via zijn iPhone op de televisie wil afspelen, maar liever geen Apple TV in huis haalt. Een vervanger voor AirPlay is het alleen niet: omdat je bent gelimiteerd tot de videodiensten die de app aanbiedt, kun je niet iedere denkbare video op je televisie afspelen. Je zult ook je televisie aan je computer willen aansluiten, mits je niet op je monitor naar de programma’s wil kijken.

Downloaden: WappZapp (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Apple TV

De Apple TV is Apple's kleine kastje voor aan je televisie, waarmee je video's kan kijken, gebruik kan maken van streamingdiensten als Netflix en Videoland, games kan spelen en foto's en video vanaf je iPhone, iPad en Mac kan afspelen op je televisie met AirPlay. Haal meer uit je Apple TV met deze mogelijkheden. Met handige tips en meer om de functies van je Apple TV te ontdekken. Het nieuwste model is de Apple TV 4K uit 2021.

Apple TV
18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.