Vvall maakt overzicht van foto’s van jezelf en van vrienden

De nieuwe applicatie Vvall voegt jouw geüploadde foto's samen en laat je de foto's van vrienden bekijken en invoegen in je wall. Helaas is de iPhone-app niet erg gebruiksvriendelijk.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Vvall voor iPhone iPod touchSommige applicaties met sociale intenties zijn zo moeilijk om uit te puzzelen, dat ze snel weer weggelegd worden door veel mensen. Kijk maar naar de onlangs uitgebrachte foto-applicatie Mobli. Of de faliekante, dure mislukking van de app Color, die nu ternauwernood een tweede leven wil beginnen als messaging-app. Ook bij de vanochtend uitgebrachte nieuwe applicatie Vvall is aan boord stappen een tikkeltje lastig. Maar even door de zure appel heen bijten zou hier kunnen lonen: Vvall biedt een overzicht van alle foto’s die jij en je vrienden uploaden op verschillende netwerken en ordent ze op de datum dat ze gemaakt zijn. Ook kan de applicatie een back-up van je foto’s maken op Dropbox.

‘Collect memories’, herinneringen verzamelen. Dat is wat de applicatie Vvall wil bewerkstelligen en daar staat alles van in dienst. Foto’s die je uploadt in de applicatie zelf of importeert via Instagram, Picplz, Dailybooth en binnenkort ook Flickr, Twitpic en yFrog, komen onder elkaar terecht op je wall. De bedoeling is dat vrienden het overzicht aanvullen.

Registeren kan met een nieuw account of aan de hand van Facebook-gegevens. In het scherm dat volgt, zwem je al. Het is niet echt duidelijk wat je kan en moet doen. Druk op de prominente blauwe upload-knop en je komt in een leeg scherm terecht. Het blijkt dat je daarin moet wachten totdat je foto’s uit de Camera Roll worden weergegeven. Dat kan blijkbaar even duren als je een groot fotoalbum hebt, maar dat staat nergens aangegeven. Eenmaal zichtbaar kun je foto’s selecteren door één keer (foto voor iedereen zichtbaar) of twee keer (privéfoto) op een foto te klikken. Voorts kunnen foto’s geüpload worden met de blauwe knop onderin beeld.

De andere optie om foto’s te verkrijgen via de eerder genoemde media, herbert zich onder een ander tabblad bij de instellingen, en dan in het submenu Backup & Import. Foto’s toevoegen via bijvoorbeeld Instagram gaat snel en eenvoudig. Ze staan praktisch meteen in je wall… alleen je ziet dat in het begin nog niet. Het blijkt dat je eerst nog de refresh-knop rechtsboven in het scherm moet drukken. Dat is op meer momenten zo in de applicatie, bijvoorbeeld nadat je een vriend hebt toegevoegd en je die nog niet in het lijstje ziet staan.

Pas als je een vriend hebt toegevoegd, komt de ware bedoeling van Vvall naar boven. Je kan door iemands foto’s scrollen en leuke foto’s niet alleen favorieten, maar ook toevoegen aan je eigen wall. Zo kun je je eigen wall samenstellen uit eigen foto’s en dus ‘belevenissen’. Niemand kan de inhoud van je eigen wall beïnvloeden.

Vvall is op zich een aardig idee, maar wordt niet geheel automatisch bijgewerkt. De uploaddiensten verrichten hun werk wel, maar voor andere foto’s kun je een dagelijkse timer als push-notificatie instellen om je online foto-wall weer bij te werken. Voor een applicatie waarin het zo belangrijk is om foto’s te zien, is het echter onvergeeflijk dat je foto’s niet fullscreen kan openen of zelfs kan opslaan. Zo heb je, buiten de wall in Vvall om, weinig aan foto’s van vrienden. Ook de Dropbox-backup werkt wat raar. Nadat we in onze testsessie een nieuwe foto uploadden, werd die in ieder geval niet meteen doorgezet naar de online opslagruimte van Dropbox. De app laat niet weten wanneer dat wel gebeurt.

Het principe van Vvall is mooi. Een online plek waar al je online foto’s en voor jou interessante foto’s van vrienden bij elkaar gevoegd worden en automatisch geüpload worden naar Dropbox, klinkt ons als muziek in de oren. In de praktijk werkt Vvall helaas nog niet zo. Toekomstige updates moeten uitwijzen of deze ingewikkelde sociale foto-applicatie een beter lot beschoren is dan Color.

Downloaden: Vvall (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 1:53
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen instagram, sociale netwerken

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.