Game-update: Paper Racer, Ionocraft Racing, Tiny Lights en: hoe kan Tiny Tower beter?

Er zijn drie nieuwe games voor de iPhone en iPod touch vandaag maar we zullen ze misschien niet meteen spelen. Dat komt door het overdonderende Tiny Tower, onze Game van de Week.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

GU MA Ionocraft Racing headerWe zijn eigenlijk nog niet uitgespeeld met de vorige Game van de Week als we beginnen aan de eerste Game-update van deze week. Dat ligt niet aan de kwaliteit van de drie nieuwe games die we hieronder aan je voorstellen, maar zegt alles over de kwaliteit van de vorige Game van de Week. Toch vragen we ons af, na een weekeinde fanatiek spelen: welke verbeteringen moeten ervoor zorgen om Tiny Tower nog wekenlang leuk te houden? Wij kunnen er tot dusver één bedenken.

Nieuw: Ionocraft Racing

GU MA Ionocraft Racing iPhone iPod touchDe makers durven er zelf niet voor uit te komen, maar Ionocraft maakt keihard gebruik van de beroemde en eigenzinnige steampunk-stijl. Dat is een artistieke stroming die een alternatieve toekomst neerzet, waarbij wordt teruggegrepen naar het tijdperk waarin stoom de voornaamste energiebron is. In de praktijk betekent het vooral het gebruik van heel veel koper en brons in allerlei uitlatingen. Werp nu eens een blik op Ionocraft en je weet dat de eerste steampunk-racer voor de iPhone is gearriveerd. Het spel voelt aan als F-Zero op oude Nintendo-systemen: je zweeft met hoge snelheid door nauwe banen en doet dat niet alleen door bochten in te sturen, maar door er doorheen te glijden als het ware. Dat je een eigen hovercraft kan bouwen om aan de races deel te nemen, is vet. Dat je constant alleen door gebieden heen zoeft en het alleen via de klok tegen anderen opneemt, is minder.
Downloaden: Ionocraft Racing (€1,59)

[jwplayer mediaid=”130587″]

Nieuw en eigenaardig: Tiny Lights

GU MA Tiny Lights iPhone iPod touchBijna Ionocraft steken de makers hun kop in het zand over de stijl, bij Tiny Lights kan de ontwikkelaar niet genoeg uitleggen om hun spel begrijpbaar te maken. Verschil moet er zijn. Tiny Lights is een rollenspel, zeggen de makers, maar dan wel een eigenaardige. Je zwiert een lichtbron door verschillende omgevingen op zoek naar ‘wisdom scrolls’, gouden munten en ‘light eaters’. Onderweg stuit je op puzzels, vriendschappen, moed, wijsheid, verbinding en leiderschap. Zeggen de makers. Het einddoel is dat je het idyllische plaatsje Bluestone weer voorziet van licht. Je moet het spel met de koptelefoon op spelen om er optimaal van te genieten. Zeggen de makers. Tiny Lights is eigenlijk niet echt een boeiend spel, maar meer een wat vergezochte spelervaring die is gemaakt om de audiovisuele talenten van het team te laten zien. Zeggen wij.
Downloaden: Tiny Lights (€0,79)

[jwplayer mediaid=”130589″]

Hoe kan Tiny Tower beter?

GU MA Tiny Tower iPhone iPod touchJe weet wel, onze laatste Game van de Week? Dat meteen verslavende spelletje waarin je een toren moet bouwen en diens inwoners moet voorzien van werk? Tiny Tower, juist! Nou, daar hebben we hier het hele weekeinde aan besteed. Ondergetekende zit inmiddels op 14 verdiepingen en de 15de is in de maak. Zeker elk half uur werd de applicatie weer even opgestart om de boekenwinkel, het restaurant en het planetarium opnieuw te bevoorraden. Maar nu, na 14 en een halve verdieping, sluipt de herhaling er toch een beetje in. Hebben jullie dat ook? Dit gaan we niet volhouden naar de honderd verdiepingen die het spel in de Game Center-achievements tot einddoel stelt. Een bouwspel als We Rule bleef interessant door de toevoeging van nieuwe gebouwen, maar in Tiny Tower zijn er sowieso al behoorlijk wat verdiepingen voorhanden, dus dat is niet de reden van de huidige twijfel. Wij bedachten als verbetering alvast dat we namen aan de personages willen geven. Dat je lekker klef met je vriendin op de verdieping woont en dat je beste vriend ineens op BitBook zegt dat hij kaartjes heeft voor een walvis-rodeo. Dat werk. Hoe kan Tiny Tower volgens jullie interessanter gemaakt worden?
Downloaden: Tiny Tower (gratis)

Trailer van de Dag: Paper Racer

Er zijn nogal wat spelletjes voor de iPhone en iPod touch waarin je op het gaspedaal van een auto drukt terwijl je de baan en de bolide in kwestie van bovenaf bekijkt. Dit weekeinde nog was Death Rally gratis, bijvoorbeeld (en nog steeds!). Dat spel is echter maar traag en zwaar als je het vergelijkt met het nieuwe Paper Racer. Dat heeft weliswaar een naar huidige maatstaven snoeiend harde punkrock-soundtrack, maar is verder een stuk vriendelijker in thema en racet bovendien sneller. Paper Racer heeft 16 circuits en biedt flinke uitdaging, maar de echte troef is dat je een eigen auto kan ontwerpen voor het spel. Die teken je op papier, je maakt er een foto van in de app en als het meezit, plempt het spel je raceauto zo op de papieren baan. Je kan je auto’s zelfs als streepjescodes naar Facebook en Twitter sturen om ze te delen met vrienden! Gaaf! Maar euh… wie verzekert ons dat er alleen auto’s getekend gaan worden? Uh-oh…
Downloaden: (€0,79)

[jwplayer mediaid=”130590″]

Benieuwd wat er in de voorgaande weken allemaal aan leuke games uitkwam?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.