Studieboeken digitaal lezen met Textbooks voor iPad

Textbooks for iPad is een app waarmee je studieboeken op de iPad kunt lezen. De boeken worden met 30 tot 50 procent korting ten opzichte van de winkelprijs aangeboden en zijn ook te markeren en van annotaties te voorzien.

textbooks for ipadAls je studeert hoef je niet langer een zware boekentas mee te nemen. Textbook for iPad is een nieuwe app van Kno, waarmee je uit 70.000 titels kunt kiezen. Ze worden aangeboden als digitaal boek met een korting van 30 tot 50 procent. Het handige daarbij is, dat de paginanummers en hoofdstukken overeenkomen met het papieren boek, zodat je als digitale student niet hoeft te puzzelen welke pagina ook alweer wordt bedoeld. Je kunt in de Course Manager-software je studieboeken en PDF-bestanden sorteren per vak en semester. Natuurlijk kun je in alle boeken ook fanatiek met de digitale markeerstift aan de slag gaan. De tekstpagina’s zelf zijn superscherp en nader te bekijken door in te zoomen. In de tekst kun je annotaties kwijt door plakbriefjes te plaatsen.

Er zitten zelfs sociale functies in, zodat je je studievrienden een vraag kunt stellen of commentaar kunt geven. Om het terugvinden van een bepaalde pagina makkelijker te maken is er een preview van elk hoofdstuk, met de mogelijkheid om er snel naartoe te springen. Het enige waar je je nog wel druk over hoeft te maken, is of Kno jouw studieboeken in het assortiment heeft. Met een aanbod van 70.000 stuks lijkt er keuze genoeg, maar jouw voorgeschreven boek zal maar net ontbreken. En wat de prijs van de boeken betreft: er zitten boeken van 31 dollar tussen, maar ook studieboeken waar je 139 of 149 dollar voor moet betalen.

Helaas is de app momenteel alleen in de Amerikaanse App Store verkrijgbaar (maar een Amerikaans account aanmaken is heel eenvoudig).

Downloaden: Textbooks for iPad (gratis, boeken tegen betaling)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 6:56
Categorie Boeken

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.