Viddy 2.3 kan nu ook video monteren op iPhone

De sociale video-app Viddy heeft allerlei montage-opties toegevoegd: combineer video's, sla opnames tussentijds op en bepaal thumbnails.

Viddy iPhone Instagram voor videoDe sociale video-app Viddy, waarin je tegenwoordig filmpjes van 30 seconden kan maken in plaats van 15, heeft een aardige update gehad. De applicatie beperkt je niet langer tot het ter plekke maken of gebruiken van een filmpje, maar heeft montage-elementen toegevoegd aan de app. Je kan nu een opname opslaan om later weer eens te gebruiken in de app, en hoeft er dus niet meteen een filmpje mee te publiceren. Ook kan je meerdere fragmenten uit je fotoalbum importeren en die combineren tot één filmpje: monteren dus.

Bij het opnemen van video’s in de app, maakt Viddy nu gebruik van beeldstabilisatie zodat het beeld minder schudt omdat je vanuit de hand filmt. Mogelijk worden daardoor wat randjes van de filmpjes afgesneden, omdat die de beweging van de camera accentueren. Je kan bovendien gebruik maken van vignettes: verduisterende randen om de video heen die daar ook bij helpen en bovendien de nadruk meer op het centrum van het beeld leggen. Met een tik verwijder je zo ook weer. En als laatste videobewerkingsoptie, kan je nu zelf een thumbnail instellen nadat je een video hebt geüpload.

Viddy sectie populaire video's Viddy opnemen met kleurenfilter

Viddy is natuurlijk ook een sociaal netwerk, als het ‘Instagram voor video’s’. En ook op dat punten is een aantal verbeteringen in de app doorgevoerd. De pagina’s Popular en Explore zijn overhoop gehaald. Explore bevat bijvoorbeeld nu een thumbnail-overzicht van onderwerpen en toont bovenin een zoekbalk om snel op een hashtag of zoekterm te filteren. Ten slotte kan je video’s van anderen reposten – als in Twitters retweeten of Facebook’s delen – voor je volgers.

Downloaden: Viddy (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 18:21
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen instagram, kleurenfilters, viddy, video

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.