Twitter Music voorlopig alleen voor selecte groep gebruikers

Twitter Music is van start gegaan, maar is voorlopig alleen te gebruiken door bekende artiesten en invloedrijke personen. De rest van de wereld mag over een week Twitter Music ontdekken.

Twitter MusicTwitter is vandaag van start gegaan met de dienst Twitter Music. Er waren al geruchten dat de app er vandaag aan zat te komen. Helaas betekent het niet dat iedereen er gebruik van kan maken. De nieuwe muziekapp wordt momenteel alleen op beperkte schaal beschikbaar gesteld aan bekende en invloedrijke mensen, zoals bekende Amerikaanse bloggers en artiesten. De rest van de wereld moet nog een week wachten.

Het sociale netwerk heeft het Coachella-muziekfestival uitgekozen om dit weekend behoorlijk wat buzz te genereren voor de nieuwe dienst. De komende dagen zul je de Twitter-accounts van je favoriete artiesten moeten volgen om te kijken of Twitter Music bevalt. Het is ook de reden waarom American Idol-presentator Ryan Seacrest afgelopen nacht al over Twitter Music kon tweeten.

Twitter Music is bedoeld om je nieuwe muziek te laten ontdekken. Dit doet de app door te kijken naar de Twitter-accounts die je volgt, om daaruit af te leiden wat je muzieksmaak is. Steeds meer muzikanten en bands staan via Twitter in contact met hun fans. Volg je zo’n artiest, dan weet Twitter Music welke muziek je wellicht nog meer interessant vindt.

Twitter Music kijkt volgens de geruchten ook welke muziek op het moment trending is op Twitter, om je een makkelijk overzicht van populaire tracks te geven. De app is gebaseerd op het onlangs overgenomen We Are Hunted, dat soortgelijke functies bevatte. De website van We Are Hunted bevat sinds vanochtend een boodschap dat de dienst is overgenomen door Twitter en dat de bestaande accounts zullen verdwijnen. In plaats daarvan kun je een Twitter-account gaan gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 19:01
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen muziek, twitter music

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.