TodoMovies: grote update voor filmverlanglijstje-app

TodoMovies 2.0 is een grote verbetering voor de todo-app van films die je wilt zien. Zie de keuze van de redactie en sla filmposters op.

TodoMovies iPhone header iOSAls je een lijstje wil maken met films die je wilt bekijken, naar welke dienst stap je dan? We schreven eerder over de app TodoMovies en het antwoord in de reacties onder dat artikel was eenduidig: de iMDB Watchlist. Ontwikkelaar Taphive lijkt er bijna op te reageren met de grote 2.0-update van TodoMovies. De applicatie is meer geworden dan een takenlijstje voor nieuwe films en legt meer de nadruk op nieuwe films ontdekken, de aanraders van de redactie en heeft een nieuw beoordelingssysteem.

Een ‘blockbuster’ update, noemt TodoMovies haar nieuwe versie 2.0. De complete indeling van de applicatie moest eraan geloven. Als je nu de app opent, kom je binnen in een overzicht van onder elkaar staande genres waarop je een film wilt uitzoeken. Het gaat daarbij om films die al uit zijn. Elk genre wordt aangekondigd met een grote plaat van één film en die zie je op de genrepagina zelf terugkomen als de aanrader van TodoMovies zelf. Je kan behalve recent uitgebrachte films ook zien welke films nu in de bioscoop zijn en welke films er snel aankomen.

TodoMovies films per genre TodoMovies 2.0 beoordeling

De filmpagina’s zelf zijn verder verfraaid, net als de rest van de app eigenlijk. Je komt terecht in een weergave van de poster en met de menuknop rechtsboven, draait de algemene informatie open. Daar zie je ook de nieuw gemiddelde beoordeling van een film, die volgens de app is ontstaan door ‘gecompliceerde berekeningen die samen een universele waardering vormen’. Met een veeg zie je de waardering afkomstig van Rotten Tomatoes, Netflix en tmdb. Menuknoppen onderaan een pagina leiden naar trailers, foto’s en een link naar koopbare items met onder andere de mogelijkheid films, e-books en soundtracks op iTunes te kopen. Tof is dat je foto’s en filmposters in de gallerij kan mailen, delen, maar ook kan opslaan in je fotoalbum en naar Dropbox kan zetten. Dan is er natuurlijk de blauwe centrale plus-knop waarmee je een film aan je todo toevoegt.

TodoMovies pushbericht met notitie TodoMovies galerij foto's film

In TodoMovies 2.0 stel je niet alleen het tijdstip en de datum van een notificatie in, maar schrijf je ook zelf een eventuele aantekening die dan wordt gepusht. Zo kan je gericht laten pushen dat je nu kaartjes moet bestellen of een vriend moet bellen bijvoorbeeld. De laatste grote verbetering aan de Nederlandstalige app is dat je lijst met films wordt opgeslagen via iCloud en dus wordt gesynchroniseerd tussen verschillende apparaten waarop je de app gebruikt.

Downloaden: TodoMovies (€1,79, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2013, 14:29
Categorie Amusement
Onderwerpen bioscoop, film, takenlijst, todo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.