Vevo voor iPhone en iPad totaal vernieuwd

Muziekapp Vevo is er nu voor iPhone en iPad, heeft een compleet nieuw uiterlijk en dezelfde handige miniplayer als de YouTube-app.

Vevo iPhone iPad Miley Cirus nieuwsBeyoncé, Justin Bieber, Lorde, Katy Perry, Adele, The Black Eyed Peas en Daft Punk. Het is maar een greep uit de artiesten die onder de labels van Sony Music Entertainment en Universal Music Group vallen, en dus maar een deel van de artiesten die je in hun gezamenlijke app videokanaal Vevo bekijkt. De iPhone-app van Vevo kreeg een enorme update met onder andere iPad-optimalisatie en een totaal nieuw uiterlijk.

Vevo heeft een trucje rechtstreeks van YouTube gekopieerd. Als je een videoclip met muziek aan hebt staan en verder door de app wilt navigeren, stop je de video niet. In plaats daarvan sleep je hem naar een hoek in beeld en blijft hij verder spelen, tot je hem uit beeld veegt. Het hoofdmenu bereik je met een hamburgerknop centraal onderin beeld. Daarmee bereik je het hoofdmenu met een nieuwsfeed van nieuwe video’s en de browsesectie. Die indexeert naast artiesten ook shows, premières, liveshows, retroclips en redactiefavorieten.

Vevo browse sectie iPhone Vevo artiestenpagina iPhone

Je kan de muziek in Vevo personaliseren door in te loggen met een account. Daarna kan je afspeellijsten aanmaken van favoriete nummers en persoonlijke aanraders zien op de music match-pagina in de browsesectie. Je laat daarvoor de muziek in je iTunes-bibliotheek uitlezen door Vevo. Opvallend: tijdens onze testsessie sprong de taal van de nieuwsberichten van het Nederlands naar het Duits.

Vevo is een op zichzelf staande iPhone- en iPad-app, maar de app maakt voor de video’s gebruik van YouTube. Alle video’s die je tegenkomt, zijn ook in de YouTube-app voorhanden. De app is een showcase voor muziek van Sony en Universal.

Downloaden: Vevo (gratis, universeel, iOS 7.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2014, 20:30
Categorie Muziek
Onderwerpen vevo, youtube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.