iCulture speelt: Third Eye Crime, 9 Elefants en multiplayer voor Injustice

Third Eye Crime voor iPhone en iPad is Spy Mouse voor volwassenen, Injustice Gods Among Us heeft een multiplayer en 9 Elefants is leuk.

ICS Third Eye Crime ontsnappenEen game als een stripboek, zo kan je Third Eye Crime: Act 1 voor de iPhone en iPad wel omschrijven. Het nieuwe sluipspel dat in opzet doet denken aan Spy Mouse, ziet er op elk moment tijdens het spel uit als een strip. En nu we toch op die tour zijn: de vechtgame Injustice: Gods Among Us vol met striphelden als Batman en Super, kreeg een stevige update en in 9 Elefants los je in stripvorm en met puzzels op wie professor Weismann heeft doen verdwijnen.

9 Elefants is leuk puzzel-avonturenspel

9 Elefants iPad iPhoneProfessor Weismann maakte net furore met een camera die het verleden van een plek kan vastleggen. En dan is ie verdwenen. Hartje Parijs staat op zijn kop en jij kruipt in de huid van Laura Weismann om te achterhalen wie verantwoordelijk is voor de verdwijning. 9 Elefants, met Franse schrijfwijze vanwege de afkomst van uitgever Microïds, vertelt het verhaal in leuke cartoondecors met een behoorlijke groep personages. Maar de gesprekken die je aanknoopt en de Parijse straten die je aandoet, zijn vooral toch de basis van 230 puzzels. Acht puzzelsoorten worden tot in den treure uitgebouwd en herhaald om het verhaal aan elkaar te knopen, en hoewel we die puzzels eerder hebben gezien in allerlei losse games, komt het geheel in 9 Elefants leuk samen. Draadjes uit elkaar halen, een veld vullen met verschillende blokken en rekenen wisselen elkaar af in het spel, dat vanwege de grote hoeveelheid content echt wel wat uurtjes kan innemen.

Downloaden: 9 Elefants (€2,69, geen in-app aankopen, universeel, iOS 4.3+)

Injustice krijgt multiplayer

Injustice vechten met stripheldenDe superheldengame Injustice is een stuk interessanter geworden. Het freemiumspelletje waarin je met veegbewegingen knokt met bekende superhelden uit de stal van DC Comics, biedt nu de mogelijkheid om te vechten tegen andere spelers. Dat je doe online, maar niet perse tegen onbekenden. Je kan ook vrienden uitnodigen om op de vuist te gaan. Beide spelers selecteren drie van hun al dan niet met upgrades behangen vechtersbazen en stappen in de ring. Je kan tijdens het vechten doorwisselen tussen de personages en zo een snelle vechter afschermen met een andere snelle vechter, bijvoorbeeld. Verder heeft de game nu leaderboards en de deur opengezet voor verschillende personages, zoals Shazam, Batman Returns Catwoman, New 52 Nightwing en Arrow. En laatste leuke vernieuwing is dat je knokpartijen kan terugkijken met de replayfunctie.

Downloaden: Injustice: Gods Among Us (gratis, in-app aankopen, universeel, iOS 5.0+)

Third Eye Crime: serieuze Spy Mouse

Third Eye Crime screenshots iPad iPhoneWe vinden Spy Mouse van de leukste games die de grote uitgever EA heeft uitgebracht op iPhone en iPad. Het spelletje waarin je lijntjes trekt om een muis kaas te laten snaaien buiten het zicht van de muizen, had een jolige uitstraling, maar was een serieus pittig en goed spel. Met Third Eye Crime: Act 1 is er nu een volwassenere interpretatie van dat spelidee op het touchscreen. Het spel van Gameblyr legt zichzelf uit in een stripverhaal en laat je dan 120 levels sluipen en is artistieke stripdecors. Je zet een lijn uit voor je detective, die zich kan vermommen als de maffia die naar je op zoek is, afleidingen zet voor de bewakers, soms binnen een tijdslimiet moet handelen – maar altijd het voorwerp aan de andere kant van de ruimte moet veroveren. Third Eye Crime is net zo toegankelijk als Spy Mouse en wellicht ook net zo goed.

Downloaden: Third Eye Crime: Act 1 (€2,69, in-app aankopen, universeel, iOS 6.0+)

iCulture speelt en beschrijft elke werkdag de leukste nieuwe games en updates voor iPhone en iPad.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 april 2014, 19:00
Categorie Games
Onderwerp iculture speelt

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.