Verven met Alice: onderzeedieren inkleuren met patronen op iPad

Verven met Alice is een nieuwe iPad-app voor kinderen die willen kleuren op Apple's tablet. Je kan 'schilderijen' opslaan in het fotoalbum en versturen per e-mail.

Verven met Alice iPad-appVerven is ook maar een betrekkelijk begrip op de iPad. Als je geen kleuren hoeft te mengen, mis je eigenlijk al een cruciaal onderdeel van de bezigheid. Daarom kan je best stellen dat de op kinderen gerichte iPad-app Verven met Alice een onjuiste naam heeft. Het voordeel van de definitie die de applicatie aan verven geeft, is dat het voor de kleine veel makkelijker is om kleuren, vormen en patronen te tekenen met de materialen die er wel voorhanden zijn.

Verven met Alice balk met patronenVerven met Alice is, in tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, geen echte Nederlandse applicatie. De app is gemaakt door ontwikkelaar Wi So Mobile, die haar reeks van Engelstalige Alice-apps overzet naar andere talen en het daarbij niet zo nauw neemt met de juistheid van de vertaling. Het is al te zien in de App Store-omschrijving. In de app zelf valt het mee, omdat er geen woord aan te pas komt bij het onderdeel waar het om gaat: ‘verven’.

Je hebt drie knoppen links in beeld bij de in te kleuren tekeningen. Linksboven benader je het kleurenpalet, met de onderste knop kies je uit verschillende soorten kwasten. De middelste knop geeft toegang tot vormen die je op de tekening kan plakken, zoals hartjes, sterren, spinnen en meer.

De tekeningen, waarvan de app trouwens schaamteloos zelf al een deel zelf inkleurt, kunnen per e-mail worden verstuurd en kunnen met de fototoestel-knop rechts onderin, worden opgeslagen in het fotoalbum van de iPad.

Downloaden: Verven met Alice (€1,79)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 oktober 2012, 16:43
Categorieën Games, Kinderen
Onderwerpen kinderen, schilderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.