Foodzy 4.0 voor iPhone verschenen met sneller porties inchecken

Foodzy 4.0 voor iPhone is in de App Store verschenen. Daarmee kun je nog sneller favoriet voedsel inchecken.

foodzy zijwaartsDe van oorsprong Nederlandse app Foodzy heeft een flinke update gekregen, zoals we eerder al aankondigden. Een nieuw icoon, nieuwe functies en sneller porties inchecken maken de app de moeite waard om weer eens tevoorschijn te halen. En de timing is natuurlijk ook perfect: wie van plan is vanaf 1 januari weer wat beter op z’n eten te letten, zit met Foodzy goed. En baalde je voorheen dat het invoeren van voedingswaren steeds zoveel tijd kostte, dan is daar nu ook iets aan gedaan.

Na het installeren van de update zul je opnieuw moeten inloggen in de app, bijvoorbeeld met je Facebook-account of met je eigen e-mailaccount. Je krijgt meteen te zien welke producten je recent hebt ingecheckt. Daarna hoef je er alleen maar overheen te swipen om nogmaals te kiezen. Het cijfer dat je te zien krijgt is het totaal: als je 3 mandarijnen hebt gegeten en je veegt er nogmaals overheen, krijg je het cijfer 4 te zien. Dit snel inchecken werkt alleen bij standaard porties: voor 2 mandarijnen kun je uiteraard tweemaal swipen, maar voor een halve mandarijn moet je tappen en handmatig de hoeveelheid invoeren.

foodzy snel inchecken van porties foodzy los item inchecken

Dit snel inchecken van porties is op de afbeelding hierboven te zien. Helaas is de interface van de app in het Engels uitgevoerd, maar de voedingsdatabase is zoals vanouds wel op Nederland afgestemd, met nadruk op gangbaar supermarktvoedsel. Wie z’n voedsel liever bij de slager en op de markt haalt, zal wat vaker zelf ‘eatzies’ moeten aanmaken. De app is aangepast voor iOS 7, zoekt sneller items in de productendatabase en heeft een aanpasbaar dashboard gekregen.

Foodzy is een app waarmee je eten en maaltijden kunt inchecken. Het idee daarachter is dat je beter bijhoudt wat je eet en daardoor beter let op gezond eten. Aan het eind van de dag kun je zien of je wel genoeg groente hebt gegeten en niet teveel bits (gelijk aan 20 calorieën) hebt binnengekregen. Je kunt ook badges verdienen en kijken wat anderen zoal eten. Bepaalde functies zoals gewicht en vochtinname behouden zijn alleen beschikbaar voor mensen met een betaald account van €19,95 per jaar. Met een gratis account kun je niet alle badges verdienen en blijven je gegevens maar 30 dagen bewaard.

Downloaden: Foodzy (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 januari 2014, 22:36
Categorieën Gezondheid en fitness, Nederlandse apps
Onderwerpen Foodzy, planeten, voeding

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.