‘Twitter wil voor de kerst Twitter-app met fotofilters uitbrengen’

Twitter is druk bezig met een update van de mobiele apps, voorzien van fotofilters. De vernieuwde Twitter-apps moeten nog voor de kerst verkrijgbaar zijn.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

jack-dorsey-foto-twitterTwitter is druk bezig aan een app-update, waarin Instagram-achtige filters aanwezig zullen zijn. Het plan is om de vernieuwde Twitter-app nog voor de kerstdagen uit te brengen. Dat zegt AllThingsD op basis van eigen bronnen. De nieuwe versie van de app wordt momenteel getest door eigen personeel en dat is wellicht de reden waarom we Twitter-oprichter (en tegenwoordig Square CEO) Jack Dorsey zoveel zwart-witfoto’s zien maken, zoals de foto hiernaast.

De fotofilters zouden te maken kunnen hebben met een incident van afgelopen woensdag. Instagram besloot op dat moment niet langer foto’s af te beelden in de Twitter-berichtenstroom via de Cards-functie. Het werd uitgelegd als een protectionistische maatregel van Instagram’s moederbedrijf Facebook, die het liefst wil dat mensen binnen de eigen muren van Instagram blijven om foto’s te kijken. Zelf zag Facebook een toename in activiteiten in het nieuwsoverzicht, dankzij het feit dat je er voortaan Instagram-foto’s kunt bekijken. De belangen zijn groot. Instagram heeft ondertussen meer dan 100 miljoen gebruikers en Facebook betaalde 715 miljoen dollar om de fotofilterdienst te kunnen overnemen.

jack-dorsey-twitter-foto-zwartwitDe reden om nog snel voor de kerst klaar te zijn met de fotofilters, zou er simpelweg ook mee te maken kunnen hebben dat we rond die tijd veel foto’s maken en delen. Rond Thanksgiving zag Instagram bijvoorbeeld dat er elke seconde 200 foto’s werden gepost. In totaal maakten de gebruikers 10 miljoen foto’s, alleen op die ene feestdag. Rond kerst en nieuwjaar, twee momenten die ook buiten de VS fanatiek worden gevierd, zullen die aantallen nog veel hoger liggen.

Een derde partij die geïnteresseerd is in de markt voor bewerkte foto’s is Google: zij willen graag dat we onze foto’s op Google+ gaan delen en maakte de eerder overgenomen iPhone-app Snapseed afgelopen week voor altijd gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 november 2013, 14:21
Categorie Fotografie en video
Onderwerpen fotofilters, google plus, instagram, twitter

Instagram

Instagram is een populair sociaal netwerk voor het delen van foto's. Ontdek alles over de functies zoals Stories, Instagram Direct, gezichtsfilters en live video's. Zo haal je meer uit Instagram en krijg je meer likes.

Instagram

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.