Tunecast 1.6: nieuwe interface en hitlijsten voor YouTube-downloader

De Nederlandse YouTube-downloader Tunecast voor iPhone heeft nu hitlijsten als in-app aankoop en geniet een vernieuwde interface.

Tunecast Nederlandse YouTube-downloader iPhoneTunecast, de Nederlandse iPhone-app om muziekvideo’s van YouTube-video’s mee te downloaden, heeft een update gehad naar versie 1.6. Die zorgt ervoor dat je nu top 100-hitlijsten van populairste muziek in allerlei genres via een in-app aankoop van 89 cent kan ontgrendelen in de app. Ook is Tunecast is een nieuw jasje gestoken, wat je vooral merkt bij het zoeken naar muziek en het hoofdscherm dat je verwelkomt in de applicatie.

De nieuwe interface is een stuk beeldender geworden, met een overzicht van foto’s onder de zoekbalk. Het tabblad Music, waarin je laatst gedownloadde nummers onder elkaar staan, is daarmee nog het enige tabblad in de app waarin beeld niet overheerst. Playlists worden namelijk ook gepresenteerd als cd-covers en het tabblad Social waarin je ziet wat Facebookvrienden luisteren, is ook al één grote muur van artiesten. Het zoeken is eveneens verfraaid. Resultaten tonen nu onder elkaar met grote previews en duidelijke songtitels.

Tunecast iPhone muziek zoeken Tunecast charts top 100

Door de visuele aanpak is Tunecast wellicht niet vriendelijker geworden voor dataverbruik, iets wat de app aanvankelijk juist lijkt te besparen omdat je er YouTube-video’s mee downloadt zodat je ze later zonder internetverbinding kan terughoren (al dan niet in zelfgemaakte afspeellijsten). Wel zegt ontwikkelaar Score Media dat het laden en streamen van de applicatie beduidend sneller is geworden. Ten opzichte van de uitgave van Tunecast in september vorig jaar, is een aanzienlijke verbetering ook dat video’s die je besluit te downloaden, niet langer meer doorspelen als stream. Zo druisen de YouTube-video die je bekijkt en de opgeslagen liedjes niet langer door elkaar heen.

Downloaden: Tunecast (€0,89, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 april 2013, 20:51
Categorieën Muziek, Nederlandse apps
Onderwerpen muziek, tunecast, youtube

YouTube

YouTube is het grootste online videoplatform met miljoenen video's waar iedereen zelf zijn eigen filmpjes kan uploaden. Lees hieronder de beste tips om alles uit YouTube te halen op je iPhone, iPad en Apple TV.

YouTube

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.