toca band

Toca Band is Apple’s gratis app van de week

Toca Band is Apple's gratis app van de week. De

toca bandApple heeft deze keer een kindvriendelijke app aangewezen als gratis app van de week. De keuze viel op Toca Band, een muziekgame die normaal €1,79 kost. In Toca Band kunnen kinderen muziek op een nieuwe manier ontdekken. Je kiest één van de 16 aanwezige karakters, elk met een eigen geluid en ritme. Je zet vervolgens de bandleden op een podium en de muziek gaat van start. Door de poppetjes te verplaatsen verandert de muziek en kun je nieuwe bandcombinaties proberen. Tussendoor komt rapper Stikk Figga langs voor een solo-optreden.

De game is ook geschikt voor ouders die samen met hun kinderen muziek willen maken en willen experimenteren met geluiden en ritmes. De 48 aanwezige audioloops zijn op allerlei manieren met elkaar te combineren. De graphics zijn leuk, je krijgt geen last van stress omdat er punten of tijdslimieten gehaald moeten worden en je krijgt ook geen reclamebanners van derden in beeld. Bovendien bevat de app geen in-app aankopen. Zelf vindt de ontwikkelaar van Toca Band dat er geen sprake is van een game, maar meer een ontdekkingsapp voor muziek. Geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.

Dezelfde ontwikkelaar maakt een flinke reeks apps onder de naam Toca, zoals Toca Kitchen, Toca Hair Salon en Toca Robot Lab. Ze kosten bijna allemaal €1,79.

Apple’s gratis app van de week kun je een week lang gratis downloaden. Het is een app die door Apple extra in het zonnetje wordt gezet. Wil je meer gratis apps, dan kun je ook uitkijken naar de 12 Dagen Cadeau-actie van Apple die vanaf 26 december van start gaat.

Downloaden: Toca Band (tijdelijk gratis, normaal €1,79, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 16 december 2012, 12:46
Categorieën Kinderen, Muziek
Onderwerpen kinderen, muziek, toca

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.