‘Tipo leert alles over fruit’, nieuw interactief iPad-kinderboek

KiddyApps heeft het interactieve kinderboek 'Tipo leert alles over fruit' uitgebracht. De app leert kinderen alles over fruitsoorten, smaak van fruit en hardheid van vruchten.

tipo-kiddyappsKiddyapps bracht afgelopen weekend een reeks nieuwe kinderapps uit. Ook dit weekend zijn ze weer present met een kinderapp. ‘Tipo leert alles over fruit’ is de titel van het interactieve kinderboek, waarmee kinderen fruit leren ontdekken. Hoofdfiguur is het marsmannetje Tipo, die op aarde is terechtgekomen en alles wil leren over fruitsoorten.

Hij leert de smaken en of fruit al rijp is, of het een harde of zachte vrucht is. Al het verzamelde fruit neemt hij mee naar zijn eigen planeet. De app bevat een voorleesboek, spelletjes, flashcards, een kliederboek en meer. Wat de grafische stijl betreft is het helaas een allegaartje en ook met het taalgebruik is het oppassen, want de apps van KiddySoft zijn soms wat slordig vertaald (en teksten als “raad het fruitsoort” in de appomschrijving wekken niet echt vertrouwen). Toch wekt de ontwikkelaar wel de indruk dat ze serieus bezig zijn. De ingeschakelde lokale vertalers moeten gewoon eens op een cursus Nederlands. De app is verkrijgbaar in het Engels, Nederlands, Spaans, Frans, Duits, Herbreeuws (jawel!), Pools, Russisch en meer.

Downloaden: Tipo leert alles over fruit (€2,39)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2012, 17:02
Categorieën Kinderen, Onderwijs
Onderwerpen kinderboeken, kinderen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.