Tip: Google+ app installeren op je iPad

De app van Google+ is bedoeld om op de iPhone te installeren, maar als je écht wilt kun je ook op de iPad installeren, dankzij het iPhone-configuratieprogramma.

google plus iconDe Google+ app is sinds gisteren beschikbaar voor de iPhone. Maar het lukt niet om de app te installeren op de iPad of de iPod touch. Blijkbaar heeft Google beperkingen aangebracht, waardoor de app een foutmelding oplevert. De melding: “Uw verzoek kan niet worden voltooid” voorkomt dat je de Google+ app kunt installeren. Mocht je de app toch willen hebben, dan kan dat via een omweg. Je moet dan wel Apple’s gratis iPhone Configuration Utility (verkrijgbaar voor Windows of Mac) installeren, die in het Nederlands iPhone-configuratieprogramma heet.

iOS-ontwikkelaars gebruiken deze tool om applicaties buiten de App Store om te installeren. Je kunt er ook apps mee installeren die nog niet goedgekeurd zijn door Apple. Dat de tool nog steeds ‘iPhone-configuratieprogramma’ heet heeft te maken met het verleden, maar de app is natuurlijk ook geschikt voor iPad en iPod touch.

iphone_configuration_utility

Stap 1: Zorg dat je de Google+ app op je harddisk hebt staan. Dit doe je via iTunes op de desktop. Bij het onderdeel Apps zie je Google+ staan.

Stap 2: Sluit je iPad aan op de computer en open het iPhone-configuratieprogramma. Selecteer je iPad in de navigatiebalk links en klik op het tabblad Applications. Je ziet nu een lijst met apps die al op de iPad aanwezig zijn. Klik op de toevoegknop (Add+) linksboven.

Stap 3: Blader naar de Google+ app. Voor Mac-gebruikers betekent dit de map: MacintoshHD/user/*/Music/iTunes/MobileApplications/. Mocht je het bestand niet kunnen vinden, dan kun je ook met de rechtermuisknop op het bestand in iTunes klikken en kijken waar het zich precies bevindt.

Stap 4: De app is nu zichtbaar in het iPhone-configuratieprogramma. Op het tabblad Applications klik je bij Google+ op de knop Install.

De app is nu op je iPad geïnstalleerd, maar is natuurlijk nog niet geoptimaliseerd voor de iPad. Je zult de app in normale kleine weergave of in dubbele weergavemodus (2x) moeten gebruiken.

Via: iDownloadblog

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2011, 23:28
Categorie Sociaal netwerken
Onderwerpen exclusief, frankrijk, google, google documenten, ipad, orange, telecom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.